Een dixielandbandje maakte het feestelijk sfeertje compleet.
Een dixielandbandje maakte het feestelijk sfeertje compleet. Foto:

Pro Wonen bouwt 24 nieuwe woningen in Zelhem

Toekomstige bewoners vieren nieuwbouw

Zelhem - Op woensdagmiddag 15 juli vierden de toekomstig bewoners en andere genodigden de bouw van de 24 nieuwe woningen aan de Prinses Irenestraat en Prinses Beatrixstraat/ Prinses Margrietstraat in Zelhem. Die middag gaf wethouder Spekschoor van gemeente Bronckhorst het officiële startsein voor de nieuwbouw. Hij hielp, onder toeziend oog van de toekomstig bewoners, de bouwvakkers met het storten van beton voor de fundering.

Aan de Prinses Irenestraat bouwt ProWonen zes woningen. De Prinses Beatrixstraat en Prinses Margrietstraat krijgen er achttien. De 24 woningen zijn allemaal levensloop geschikt met een (hoofd-)slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer op de begane grond. De woningen zijn dus geschikt voor jong en oud.

Als alles volgens plan gaat, zijn de woningen in het voorjaar van 2016 klaar. Alle woningen worden verhuurd. ProWonen gaat de komende jaren nog aan de slag met andere projecten in Zelhem. Zo worden aan de Magnoliaweg (terrein Zonnekamp) 46 (aanleun)woningen gesloopt en er tenminste twintig gebouwd. Daarnaast knapt de corporatie 24 eengezinswoningen in de Schildersbuurt op en 18 eengezinswoningen aan de Magnoliaweg. Investering in totaal is € 11,5 miljoen en vanaf 2015 t/m 2020 wordt er in Zelhem gewerkt.