Achterhoekse bestuurders zijn te gast bij Reiger Suspension.
Achterhoekse bestuurders zijn te gast bij Reiger Suspension. Foto:

Achterhoekse bestuurders bij Reiger Suspension

Hengelo - Reiger Suspension, ontwikkelaar en producent van schokdempers voor met name auto- en motorsport, heeft recentelijk een delegatie Achterhoekse gemeente- en provinciebestuurders kennis laten maken met de high-tech werkwijze van het Hengelse familiebedrijf.

Michiel Scheffer, gedeputeerde bij de provincie Gelderland verantwoordelijk voor economie, en een aantal wethouders uit de gemeenten Bronckhorst en Doetinchem wilden zich laten informeren over internationaal ondernemerschap in de Achterhoek en werden onthaald voor een uitgebreide rondleiding door directeur/eigenaar Gerard Seesing en zijn vrouw Anja.

De Achterhoekse bestuurders maakten kennis met de ambitie van Reiger Suspension om de beste schokdempers ter wereld te maken in termen van klanttevredenheid en betrouwbaarheid. Onderdeel van de rondleiding vormde een exclusief kijkje achter de schermen in de eigen ontwikkel-, productie- en assemblage-afdelingen, waar schokdempers worden ontwikkeld en gebouwd voor toonaangevende teams en fabrikanten in bijvoorbeeld het WK-rally, WK Motocross of de Dakar Rally.

Speciale aandacht bij het bezoek ging uit naar de nieuw gerealiseerde moderne bedrijfshal naast het bestaande pand. De nieuwbouw betekent een verdubbeling van het beschikbare vloeroppervlak en bevat onder meer een klimaatgeregelde productiefaciliteit, een meetkamer met hoogwaardige testapparatuur en een onderdelenmagazijn met intern transportsysteem. De nieuwbouw betekent voor Reiger Suspension een belangrijke en lang gekoesterde stap voorwaarts.


Winnaars Rabo Coöperatiefonds bekend

Regio - Met het Coöperatiefonds wil Rabobank Noord- en Oost Achterhoek een positieve bijdrage leveren aan het welzijn en de leefbaarheid van onze regio. Stichtingen en verenigingen kunnen daarom een aanvraag indienen bij het fonds. Dat vinden we belangrijk omdat we een coöperatieve bank zijn waardoor we ons betrokken voelen bij onze omgeving. Alle leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek hadden vanaf 15 juni de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op ingediende projecten van het Coöperatiefonds.

Ruim 21.800 stemmen werden uitgebracht. Inmiddels is de stemperiode afgesloten en zijn de stemmen geteld. De winnaars zijn bekend! Zo heeft De Voedselbank Oost-Achterhoek (categorie Zorg en Wonen, regio Oost-Gelre) een eerste prijs bemachtigd. En Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden (categorie Cultuur, regio Lochem-Bronckhorst) een tweede plek. Alle winnaars zijn te vinden op de website.

Eerste en tweede prijs
Voedselbank Oost-Achterhoek heeft met 680 stemmen met ruime afstand de meeste stemmen ontvangen. Per categorie in elke regio is gekeken welke vereniging of stichting de meeste stemmen heeft gekregen. Dat zijn de eerste prijswinnaars. Zij krijgen het door hun aangevraagde bedrag met een maximum van 10.000 euro. Deze prijs wordt tijdens de Rabobank coöperatieavonden die in oktober plaats vinden uitgereikt. Anderen die ook een eerste plaats hebben bemachtigd in hun categorie/regio zijn: Stichting de Lindesche Molen, Bijenvereniging de Vooruitgang uit Hengelo en Stichting Beheer Sport Vorden. Op een tweede plaats zijn geëindigd: SV Basteom en EHBO Hengelo.

Alle verenigingen en stichtingen die per categorie in elke regio op een tweede plek terecht zijn gekomen krijgen de mogelijkheid om hun project tijdens één van de vijf coöperatieavonden te presenteren. Vervolgens bepalen de leden in de zaal wie welke prijs krijgt. De overige verenigingen en stichtingen maken nog kans op een prijs uit de Hoge Hoed. Deze worden ook tijdens de coöperatieavonden vergeven. Zo zijn het leden van de Rabobank die met elkaar bepalen welke projecten in hun leefomgeving een bijdrage verdienen.


www.stemophetcooperatiefonds.nl