Dieren en natuur zijn Annabelle Lanfermeijer lief.
Dieren en natuur zijn Annabelle Lanfermeijer lief. Foto:

Foto's bewonderen tijdens open zaterdag St Joriskerk

Drempt - Wederom zet de St Joriskerk haar deuren open voor belangstellenden. Men kan de unieke kerk bezichtigen, informatie krijgen over de wandtapijten en genieten van het werk van twee fotografen: Chris Beumer, natuur en macro fotografie en Rob Peters, vogels en natuur.

Allebei hebben ze een passie voor deze onderwerpen. De meeste foto´s zijn gewoon in de omgeving gemaakt, maar beide heren reizen nog al eens naar Duitsland voor de zeer mooie en ongestoorde natuur.

De bedoeling is om zo veel mogelijk portretten te maken van mooie dieren (ook in parken ), zo mogelijk zonder hekken of tralies.

Hun voorkeur gaat echter uit naar de echte natuur zoals het eiland Helgoland, het Natuurgebied Edersee, de Oostvaardersplassen en natuurlijk ons eigen park de Hoge Veluwe. Macro foto´s worden zoveel mogelijk in de natuur vlakbij het 'onderwerp' gemaakt. Voor de natuurfoto´s worden lenzen gebruikt van 100 t/m 1000 mm.

Op deze tentoonstelling zal divers mooi materiaal van beide fotografen te zien zijn. De toegang is gratis, de koffie ook, maar een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten en voor het restauratiefonds van de kerk wordt zeker op prijs gesteld.

De St. Joriskerk vindt u aan de Kerkstraat 1 te (Voor) Drempt en is open van 11:00 tot 16:00 uur.


www.stjoriskerkdrempt.nl
Facebook pagina St. Joriskerk


Zomerexpositie bij Galerie 'de Bisschop'

Hummelo - Van 5 juli t/m 30 augustus 2015 vindt er een zomerexpositie plaats bij Galerie de Bisschop in Hummelo.

Annabelle Lanfermeijer
In de loop der jaren ontwikkelde Annabelle Lanfermeijer zich tot een kunstenares van grote klasse!

Of het nu gaat om een stilleven of een schilderij van een koe je herkent zo terug wat haar lief is: haar liefde voor de natuur, met name de dieren, de compositie in het schilderij en het landelijk chic komt tot uitdrukking in realistische schilderijen; haar werk straalt rust en eenvoud uit.

Mariëtte Schouten, diersculpturen in brons. In stock: Keramiek van Thea de Visser. Galerie 'de Bisschop', Broekstraat 13, Hummelo. Galerie open: vr, za, zo. van 13.00 -17.00 uur


06 51837889
galeriedebisschop@hetnet.nl
www.galeriedebisschop.nl


Slangenburgse kunst- en tuinenroute

Slangenburg/Zelhem - Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus is er van 12.00 tot 17.00 uur weer de mogelijkheid om kunst en tuinen te bekijken in het gebied van de Slangenburg.

Deze kunst-en tuinenroute, georganiseerd door Stichting Vrienden van de Slangenburg, wordt om de twee jaar gehouden met steeds weer nieuwe, maar ook bekende deelnemers.

De kunstenaars die vorige keer ook deelnamen hebben inmiddels nieuw werk gemaakt en vertellen daar graag over. Een verscheidenheid aan kunst, van beelden tot fotografie,van tekenen en schilderen tot poppen maken.

In de tuinen met elk hun eigen stijl en karakter ontmoet U de tuineigenaren die U met passie over hun tuin vertellen. Deze keer doen er twaalf kunstenaars en vijf tuineigenaren mee. Men kan zelf een keuze maken en een eigen route samenstellen.

De route met de adressen van de 17 deelnemers, allen tussen Gaanderen en Zelhem, ligt voor u klaar in het Koetshuis van Kasteel Slangenburg, de Landgoedwinkel van de Heerlijckheid Slangenburg en bij het Toeristisch Informatiepunt Zelhem in de Smidsstraat te Zelhem.