Gonnie ontving medaille voor haar verdienste voor de Franse cultuur.
Gonnie ontving medaille voor haar verdienste voor de Franse cultuur. Foto:

Gonnie van der Maten geeft orgelconcert in de Lambertikerk te Zelhem

Zelhem - Al vele jaren organiseert de Protestantse Gemeente van Zelhem in de zomermaanden juli en augustus orgelconcerten op het mooie Van Leeuwenorgel in de Lambertikerk, Markt 2 te Zelhem. De concerten beginnen om 15.30 uur en duren ongeveer 45 minuten. De toegang is gratis maar na afloop zal een vrijwillige bijdragen worden gevraagd.

Het concert voor vrijdagmiddag 31 juli 2015 zal worden verzorgd door de organist Gonnie van der Maten, cantor-organist in Soest. Zij speelt werken van Georg Böhm (1661-1733) en van Joh, Seb. Bach (1685-1750).

Orgelconcerten Lambertikerk in zomermaanden

Gonnie van der Maten
Gonnie studeerde aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam waar zij in 1984 'cum laude' afstudeerde en in 1985 behaalde zij haar Diploma Kerkmuziek. In 1983, nog tijdens haar studie, won zij de eerste prijs bij het Internationale Albert Schweitzer.concours te Deventer.

Zij is werkzaam als kerkmusicus, concertorganist en orgeldocent. Per 15 augustus 2014 is zij benoemd als cantor-organist van de Oude Kerk in Soest. Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, zowel solo als in combinatie met ensembles. Zij is voorzitter van de Andriessen/De Klerk Stichting en vaste repetitor van het Concert Koor Haarlem.
In mei 2009 kreeg zij de medaille toegekend door de Societe Académiqued'education et d'encouragement "Arts-Sciences-Lettres" te Parijs, voor haar verdienste voor de Franse cultuur.


www.gonnyvandermaten.nl
www.lambertikerk.nl