Optocht tijdens Velswieksfeest 2014.
Optocht tijdens Velswieksfeest 2014. Foto:

Bijzonder jubileumweekend en reünie tijdens Velswieksfeest 2015

70 jarig bestaan Buurtvereniging Velswijk

Velswijk - Dit jaar bestaat het Velswieksfeest, voorheen het buurtfeest Velswijk, precies 70 jaar. In deze 70 jaar zijn er veel feestweekenden, fietstochten, palmpaasoptochten en andere activiteiten geweest. Ook de nieuwbouw van het Velswijkse dorpshuis, bij iedereen bekend als D'n Draejer, is een van de activiteiten waar de buurtvereniging nauw bij betrokken was.

Uiteraard wordt er stilgestaan bij dit heuglijke feit. Dat gebeurt tijdens het Velswieksfeest in het weekend van 14, 15 en 16 augustus. Naast het standaard programma - met muziek op vrijdagavond van 'Van Ceybergen', het vogelschieten en ringrijden op zaterdagochtend, muziek op zaterdagavond van 'De Daltons' en de optocht op zondagmiddag - zal er dit jaar wat extra's zijn. Zo wordt er op zaterdagmiddag een zeskamp georganiseerd. Inwoners uit Velswijk en omgeving worden opgeroepen een team samen te stellen en deel te nemen aan de verschillende activiteiten in de evenementenweide.

Reünie
Op zondagochtend is er vanaf 10:30 uur een reünie. Voor alle leden, oud-leden maar ook andere geïnteresseerden van binnen of buiten Velswijk staan de deuren van D'n Draejer open. Samen kan er worden teruggekeken op 70 jaar Buurtvereniging Velswijk. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers zijn oude foto's, video's en krantenknipsels te bekijken en aansluitend zal er voor iedereen wat te eten zijn. Uiteraard willen we daarna graag met z'n allen de optocht gaan bewonderen, welke zal starten rond 13:30 u.
Als u wilt deelnemen aan de reünie kunt u zich hier ook opgeven. Mocht u nog (oud) leden of geïnteresseerden kennen, stuur deze uitnodiging dan vooral door want we willen graag iedereen bereiken. Voor de reünie vragen we een eigen bijdrage van €5,- per persoon (inclusief koffie en lunch).


Meer informatie: www.velswijk.nl