Enkele zogenaamde doosvliegers waar het echtpaar Toonen zich in heeft bekwaamd.
Enkele zogenaamde doosvliegers waar het echtpaar Toonen zich in heeft bekwaamd.

Neem je eigen vlieger mee

naar vliegerfeest Drempt

Drempt – Het vliegerfeest dat op zaterdag 11 en zondag 12 juli door multifunctionele accommodatie 't Hessenhuus en het echtpaar Toonen wordt georganiseerd is voor iedereen vrij toegankelijk. Bovendien worden bezoekers van harte uitgenodigd hun eigen vlieger mee te nemen om deze op de voetbalvelden van HC'03 op te laten. Ook kapotte vliegers mogen worden meegenomen voor eventuele reparatie.

Dick en Tonny Toonen uit Langerak zijn al bijna 25 jaar verzot op vliegeren en genieten internationale bekendheid. Ze ontwerpen en maken hun eigen vliegers thuis op de naaimachine en hebben zich bekwaamd in de zogenaamde doosvliegers: vliegers die aan een zijde open zijn waar de wind naar binnen kan. Door de jaren heen heeft Dick veel geëxperimenteerd met modellen en afmetingen in deze categorie en wordt hij vanwege zijn expertise vaak uitgenodigd voor vliegerfeesten over de grens. Hij vertelt liefhebbers graag over zijn ontwerpen.
Voor het vliegerfeest in Drempt heeft het echtpaar zo'n vijftig collega-vliegeraars uitgenodigd met de meest uiteenlopende vliegers. "We nodigen ook bezoekers van harte uit hun eigen vliegers mee te nemen en op de voetbalvelden op te laten. Daarmee wordt het een evenement voor iedereen, waarbij alle ervaren vliegeraars heel graag hun kennis en ervaring delen met de nieuwe generatie vliegeraars," vertelt Dick. De kennis van het vliegen willen Dick en Tonny ook inzetten bij het repareren van vliegers. "Als je een kapotte vlieger hebt of een vlieger die niet goed in de lucht blijft, moet je zeker naar het vliegerfeest komen. Wij kijken er graag naar en proberen je van advies te voorzien of de vlieger zelf voor je te maken," licht Tonny toe.
Het vliegerevenement is op zaterdag 11 juli van 10.00 tot 23.00 uur en op zondag 12 juli van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en er zijn volop activiteiten voor jong en oud.


www.hc-03.nl
www.hessenhuus.nl