Sam Lowes (l) en Torleif Hartelman. Foto: Henk Teerink.
Sam Lowes (l) en Torleif Hartelman. Foto: Henk Teerink. Foto: Meike Wesselink

Torleif Hartelman succesvol met Sam Lowes

Motul Dutch TT

Assen - Afgelopen week was het 90 jaar geleden dat de eerste TT verreden werd. De Motul Dutch TT werd afgelopen zaterdag voor de laatste keer op die dag gereden.

Lowes deed het zeer goed in de trainingen. Hij reed constant voor in het veld mee en pakte tijdens de eerste vrije training op donderdag zelfs de eerste positie. Tijdens de kwalificatie op vrijdag wist hij een 3e plaats te bemachtigen. Daarmee had hij een goede uitgangspositie voor de race op zaterdag. Hartelman en het Speed Up team waar Lowes voor uitkomt waren tevreden met de trainingen van hun coureur. Lowes wilde er alles aan doen om de wedstrijd in Nederland winnend af te sluiten.

De start was goed en hij reed alles uit de kast om op het podium te komen en dat lukte. De Franse rijder Johan Zarco was echter de snelste rijder van de dag in de Moto2 en won maar net voor de Spaanse wereldkampioen in deze klasse Tito Rabat. Lowes werd uiteindelijk 3e. Hartelman en Lowes waren tevreden ondanks dat ze stiekem gehoopt hadden op een overwinning. De twee heren lieten na afloop weten dat een overwinning er dit seizoen nog wel aan zal komen. Naast de Moto2 werd er ook om de punten gereden in de klassen Moto3 en MotoGP. De Portugese rijder Miguel Oliviera won de wedstrijd in de Moto3. Veelvoudig wereldkampioen en Grand-Prix winnaar Valentino Rossiuit Italiƫ won de belangrijkste race van de dag in de MotoGP. Hij versloeg in een rechtstreeks duel Marc Marquez uit Spanje die het hem tot de laatste meters moeilijk maakte. De 3e plek ging naar de Spaanse winnaar van de afgelopen 4 races Jorge Lorenzo. Bo Bendsneijder zorgde voor Nederlands succes in de Red Bull Rookies Cup. De heren die in deze klasse uitkomen hadden 2 races dit weekend.

Bendsneijder wist zowel op vrijdag als zaterdag de race winnend af te sluiten. Helaas was er pech in de eerste race voor Walid Soppe. Dit jonge talent ontdekt door Henk en Barry Wassink uit Vorden kwam op vrijdag ten val. Soppe had op zaterdag tijdens de 2e race wat moeite om het tempo te volgen maar behaalde wel een mooie 13e positie. De laatste race van de dag was de ONK Supersport. Tegen Rob Hartog was tijdens de trainingen en race geen kruit gewassen. Hij domineerde de race en won met grote voorsprong. Joey den Besten uit Halle kon zijn draai niet vinden op Assen. Een kapotte radiator in de traininghielp hem daar ook niet echt mee. Toch had hij genoeg strijd en kon hij menig robbertje uitvechten met zijn collega's. Lange tijd had hij het aan de stok met de Deense rijder Steven Tirsgaard. Joey bleef hem voor en werd 12e.


Gezellige kleutermiddag

Zelhem - Op woensdagmiddag 24 juni hadden de kleuters van Dynamic gym een gezellige middag op de boerderij bij de familie Peters.

De kleuters konden naar hartenlust spelen op het erf van de boerderij. Er werd rond gereden op de traptractors, dieren geknuffeld, in het zand gespeeld en tussen door werden de kleuters voorzien van een lekkere versnapering. Met een mooi zonnetje erbij was het een geslaagde middag.


Muzikale

Ontmoeting

Zelhem - In het interkerkelijke programma 'De Muzikale Ontmoeting' bij Radio Ideaal zijn voor de komende uitzendingen weer studiogasten uitgenodigd.

Erna Lamers uit Keijenborg zal meewerken aan de uitzending van maandag 6 juli. Als docent levensbeschouwing en trajectbegeleider voor mensen met dementie zal ze vertellen over (mantel)zorg voor de naaste. Het programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal.

Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via telefoon (0314) 622878. De kabelfrequenties van Radio Ideaal zijn voor heel Oost-Gelderland: FM 91.1 of 94.00. De etherfrequenties zijn 105.1 t/m 107.7 en via internet. Voor meer info: www.ideaal.org