Lekkers uit de houtoven. Foto: Achterhoek Foto.
Lekkers uit de houtoven. Foto: Achterhoek Foto. Foto: Meike Wesselink

Streekproducten komen samen in culinair Hoog-Keppel

Proef Keppel met nieuwe aanpak succes

Hoog-Keppel - Laag-Keppel - Op zaterdag 20 juni werd in Hoog Keppel aan de Burgemeester van Panhuysbrink Proef Keppel georganiseerd. Lokale ondernemers lieten in diverse kraampjes hun streekproducten proeven aan de bezoekers. Het geheel werd ondersteund door Franse muziek op de achtergrond.

Onder het genot van een hapje en een streekwijn konden de dorpen worden verkend. Het trok een groot aantal geïnteresseerden.
Uniek was dat bezoekers niet alleen door de straten konden dwalen. Ook tuinen en woningen werden opgesteld voor belangstellenden.

De hoofdsponsor organiseerde rondleidingen

Rondleidingen
Hoofdsponsor Witte Rentmeesters en Makelaars organiseerde rondleidingen op een mini-huizenroute.

Bezoekers konden zich melden op het evenement en direct onder leiding van een makelaar een woning bezichtigen. En die nieuwe aanpak bleek een groot succes.

Ambiance en gastvrijheid
Het ervaren van de puurheid van de landelijke omgeving lukte zeker. Veel bezoekers genoten van de ambiance en de gastvrijheid van de bewoners van Keppel en omstreken.

De ondernemers kijken terug op een mooi evenement. De animo om mee te doen aan de mini-huizenroute was boven verwachting groot.


www.achterhoekfoto.nl


Plataanconcert Harmonie Prinses Juliana

Zelhem - Op vrijdagavond 3 juli geeft Harmonie Prinses Juliana haar jaarlijkse Plataanconcert op de Markt in Zelhem.

Geheel volgens traditie wordt om 19.00 uur het spits afgebeten door beginnersorkest de Voorslag onder leiding Leo van Zantvoort, gevolgd door opleidingsorkest OPmaat onder leiding van Sander Waamelink. Naast het spelen van vrolijke muziek, is het ook het uitgelezen moment om te laten horen hoeveel jong talent de vereniging rijk is.

Daarna zal Harmonie Prinses Juliana een repertoire verzorgen met lichte muziek zoals Freeworld Fantasy van Jacob de Haan en Liverpool Sound Collection, een compilatie van bekende popmuziek. Ook staat een medley van de legendarische band Queen op het programma.
Als afsluiting zal de harmonie samen met OPmaat muziek uit de film Pirates of the Caribbean spelen, waarmee tevens verwezen wordt naar het onlangs succesvol afgesloten jeugdproject "Test het Orkest". Harmonie Prinses Juliana staat onder leiding van Sander Waamelink.

Een mooie zomeravond, een goede plek op het terras en fijne muziek vormen samen de beste start van de vakantie.

U bent hierbij dan ook van harte uitgenodigd om met Prinses Juliana de zomer in te luiden.


www.prinsesjuliana.nl


Miniconcert twee koren bij FF naar Steef

Hummelo - op woensdag 1 juli is er een miniconcert van het Hummelo 's Gemengd Koor en de Görgelpiepen bij café-zaal FF naar Steef aan de Dorpsstraat 1.

Het concert begint om 19.30 uur en zal duren tot circa 21.30 uur. De toegang is gratis maar een vrije gift is natuurlijk altijd welkom.
Het Hummelo 's Gemengd Koor is al 93 jaar actief op het gebied van de zangkunst, en is nog springlevend.

Ieder dinsdagavond is de repetitie bij FF naar Steef van 19.30 tot 21.30 uur. Nieuwe leden zijn van harte welkom; heeft men belangstelling voor zingen, dan kan men een repetitieavond bezoeken en de sfeer proeven.
De Görgelpiepen komen uit Silvolde en vonden haar oorsprong in het carnaval. Het is een zogenaamd kleinmannenkoor van circa 13 zangers. Het koor staat onder leiding van dirigent Frank Knikkink en heeft zich de laatste jaren gericht op Slavische muziek.

De Görelpiepen heeft een repertoire wat zowel in een kerk tot haar recht komt, alsook voor een avond vol gezelligheid.

Het kan een gezellige avond te worden met deze twee koren.


www.ffnaarsteef.nl


Danceparty Dorpshuis Drempt

Drempt - Op zaterdag 4 juli wordt alweer te tweede editie van de danceparty voor de jeugd tussen de 12 en 18 jaar georganiseerd in het Dorpshuis te Drempt. Dansmuziek en een mooie lichtshow zorgen voor een enorm leuke avond.

Dorpshuis Drempt heeft als maatschappelijk taak om voor iedere doelgroep een activiteit te organiseren en te betrekken bij het dorp.
Lichtshow en dansmuziek
Op 4 juli is er alweer de tweede editie van de danceparty voor de jeugd.

De jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen op deze avond genieten van een prachtige lichtshow en dansmuziek door Atlantic 2000 Drive In Show.

De avond is van 20.00 tot 00.00 uur en de entree bedraagt 3,50 euro.

Doelgroep
Deze groep jongeren, is wellicht een beetje een 'verloren groep. Sommige activiteiten zijn te kinderachtig en door de horeca worden ze geweerd sinds de verhoging van de alcoholgrens.

Op deze manier probeert het Dorpshuis Drempt de doelgroep tegemoet te komen.


www.hetdorpshuisdrempt.nl