Afgelopen vrijdag werd de tuin officieel geopend.
Afgelopen vrijdag werd de tuin officieel geopend. Foto:

Nieuwe buitenspeelplaats voor Kinderdagverblijf Nijntje

'Ze hebben nu geen speelgoed nodig'

Laag-Keppel - De tuin van kinderdagverblijf Nijntje was toe aan een opknapbeurt en werd onlangs grondig onder handen genomen. De kinderen kunnen nu beschikken over een grotere buitenspeelplaats met een speciaal ingericht stukje voor de allerkleinsten. Afgelopen vrijdag 26 juni werd de tuin onder toeziend oog van kinderen, ouders en leidsters officieel geopend.

Kinderdagverblijf Nijntje maakt onderdeel uit van agrarische Kinderopvang 't Holthuisje in Steenderen. Eigenaar Anton IJsseldijk richtte vrijdagmiddag rond 16.30 uur het woord tot de aanwezige kinderen, ouders en leidsters: 'Ons kinderdagverblijf staat voor groen en ruimte. Hier bij Nijntje mocht er wel wat groen en ruimte bij en was er bovendien onderhoud nodig. Hoog tijd dus voor een nieuwe tuin.'

Volop uitdaging
IJsseldijk schakelde ontwerp- en adviesbureau Buro Blad in dat gespecialiseerd is in groene en natuurlijke buitenspeelruimtes en dat ook de tuin van 't Holthuisje heeft aangelegd. In overleg kwam een ontwerp tot stand voor een nieuwe buitenspeelplaats voor alle kinderen, groter dan voorheen en met een moestuintje, gras, grote keien, een zandbak met waterkraan, houten blokken en een glijbaan.
De tuin biedt nu volop uitdaging voor alle kinderen op basis van natuurlijke materialen. In ongeveer twee weken tijd werd de tuin met hulp van veel ouders gerealiseerd. IJsseldijk bedankte daarvoor alle ouders en knipte vervolgens het lintje door van de toegangspoort tot de tuin. Daarmee werd de tuin officieel geopend.

Zand en water
De kinderen gingen op ontdekking in hun nieuwe speeltuin: zandtaartjes maken, glijden, hout stapelen, verstoppertje spelen of simpelweg voelen aan het gras. De ouders keken vol belangstelling naar hun kroost en genoten ondertussen van de door hen zelf meegebrachte hapjes en drankjes. Joke Tankink, leidster bij Nijntje, is erg blij met het eindresultaat. 'Baby's en peuters worden blij van buiten spelen. Dat is een avontuur voor ze. Met zand en water kunnen ze zich urenlang vermaken, speelgoed is dan helemaal niet nodig. Wij hoeven als leidsters nu niet te zorgen voor entertainment, ze vermaken zichzelf prima en kunnen hun fantasie volop gebruiken.' En dat was duidelijk af te lezen aan alle blije gezichten.


www.holthuisje.nl