Sandra Kremer van Podozorg.nl Zelhem.
Sandra Kremer van Podozorg.nl Zelhem. Foto: Liesbeth Oukes

Vestiging Zelhem

Sandra Kremer, eigenaar PodoZorg.nl

Almelo/Zelhem – Podozorg.nl Zelhem is een initiatief van registerpodoloog Sandra Kremer. Elke woensdagmiddag en -avond houdt zij praktijk bij huisarts Dr. Piscaer aan de Halseweg 27a in Zelhem.

Sandra Kremer volgde na de middelbare school de opleiding voor apothekersassistente. "Toen kwam uit dat ik wel pedicure wilde worden," lacht ze. Ze volgde de opleiding en aanvullende modules en startte in 2002 haar eigen pedicurepraktijk. "Toch vroeg ik me af: Een likdoorn, waar komt dat probleem vandaan? Waarom hebben mensen een scheefgegroeide teen?"

Toen Sandra in 2007 de gelegenheid kreeg om aan de Academie voor Podologie in Utrecht de vierjarige hbo-opleiding tot registerpodoloog te gaan volgen, greep zij dit met beide handen aan. Vanaf 2013 staat zij ingeschreven bij het landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie voor voet- en houdingszorg (LOOP).

Podoloog
"Ik ben als podoloog begonnen in Zelhem, daar kon ik de praktijk overnemen van een collega podozorger. Eerst op een andere locatie, nu bij Dr. Piscaer aan de Halseweg," vertelt Sandra. In Zelhem werkt zij woensdagmiddag en -avond. Daarnaast houdt zij op dinsdag- en donderdagmorgen praktijk in Eibergen en vrijdagmiddag in Emmen.

De overige uren werkt zij vanuit haar eigen Pedicure en Podozorgpraktijk aan huis in Almelo. "Ik werk hier als pedicure, maar ook ambulant. Dus ik ben eigenlijk de hele dag op pad," vertelt Sandra. "De meeste mensen komen hier voor voetklachten en houdingklachten. Ik heb ook diabetische en reumatische patiënten en veel kinderen, vooral sportertjes, in de praktijk."

Haar Podozorgpraktijk is eveneens leverancier voor steunzolen en therapeutische gel-sokken. "Als er op bepaalde punten in de voeten druk ontstaat, leveren we daar sokken voor. Ik heb steunkousen en werkkousen," legt Sandra uit. Zij maakt ook ortheses, hulpmiddelen ter correctie van standafwijkingen van de voet.

Sandra kijkt naar de mens en zijn houding als geheel

Zij kijkt naar de mens en zijn houding als geheel. "Als er voetklachten ontstaan, kunnen ook houdingsklachten ontstaan, voetgerelateerd. Het weegt allemaal mee. Als ze bij mijn komen, maken we eerst een analyse." Deze analyse bestaat uit een intake, allerlei functieonderzoeken, een voetscan, diverse metingen, er wordt gekeken naar het lopen en er wordt een blauwdruk gemaakt. "Als we alles geanalyseerd hebben, maken we een therapieplan. In overleg met de patiënt, want die moet er wel achter staan."

Steunzolen worden in de werkplaats bij Podozorg Nederland gemaakt. Sandra doet daarop zelf de eventuele correcties. Dit is maatwerk, geheel aangepast aan de voeten van de patiënt. Ze geeft vervolgens uitleg over onderhoud en gebruik. "Ze moeten er niet meteen hele dagen mee gaan lopen, omdat de meeste voeten niet gewend zijn aan steunzolen. Als er klachten zijn kunnen ze me bellen voor een nieuwe afspraak en kan de zool aangepast worden. Ik wil wel dat ze op goede, functionele steunzolen lopen en dat ze er profijt van hebben." Daarnaast krijgen de cliënten oefeningen mee naar huis.

Universiteit
Podozorg Zelhem werkt samen met de Universiteit van Maastricht en Munster die onderzoek doen, en de Voet-Enkelkliniek Bergman in Naarden. "Naarden heeft ook een triage. De mensen worden daar helemaal gezien door verschillende disciplines. Dan is er overleg met de chirurg en worden ze vrij snel opgenomen."

Vaak werkt ze samen met een fysiotherapeut of huisarts. Een verwijzing is niet nodig, wel is een aanvullende verzekering nodig. "Het is jammer dat zoveel mensen hun voeten verwaarlozen. Ze lopen op te krappe of te smalle schoenen, of lopen letterlijk naast hun schoenen," besluit Sandra. "Ik hoop dat de mensen voor hun eigen gezondheid gaan kiezen."

Podozorg Zelhem, Halseweg 27a, 7021 HV Zelhem.
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.


(0546) 443259
(06) 15063191
Podoloog.xandra@gmail.com
zelhem@podozorg.nl
www.zelhem.podozorg.nl


Duivenberichten

Bronckhorst - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Zaterdag 27 juni stond de midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne op het programma.

PV De Koerier Zelhem
Vanuit Chalons en Champagne werden door 16 liefhebbers in totaal 178 duiven ingezet. De eerste duif ging naar H. Wassink.
De gemiddelde afstand tot Zelhem zat rond de 368 km. Het startschot klonk om 11.30 uur en met goed vertrek vanaf de losplaats begonnen de duiven aan hun terugreis.
De snelste duif is geklokt om 16.21.13. De uitslag van de top 10: H. Wassink 1-9, J. Wassink 2-3, H. Niesink 4, S. Gemmink 5, W. Massen 6, A. Kamperman 7-10, F. Meijerman 8.

PV Vorden
Deze week de midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne, 380 kilometer vanaf Vorden.

De snelheid kwam op 76 km/uur. Uitslag: Ashley Eykelkamp 1-5-7-9-10, P. Hendriks 2-6, H.B.M. Hoksbergen 3, Marc Tiemessen 4, Ria Luesink 8, D.J. Gotink 11-12.

PV Steeds Sneller Hengelo
Bij de uitslagen van Steeds Sneller worden de naam van de liefhebber, de AP/Mee en de plaatscijfers vermeld.
AP/Mee geeft het Aantal duiven dat Prijs gevlogen hebben, met daarna het aantal duiven die de liefhebber Mee had voor de vlucht. Vervolgens staan deze plaatsen genoemd.

Zaterdag 27 juni stond de midfondvlucht op het programma met 78 duiven van 10 deelnemers vanuit Chalons en Champagne.
Uitslag: L. Te Stroet (8/18) 1-2-3-7-8-9-10-13, R. Koers (6/10) 4-5-6-12-14-19, G. Kempers (4/12) 11-15-16-17, E. Koers (1/2) 18, J. Teunissen (1/8) 20.