De fietsroute leidt langs elf tuinen die zijn opengesteld.
De fietsroute leidt langs elf tuinen die zijn opengesteld.

Open Tuinenweekend

Regio - Op 4 en 5 juli organiseert Groei & Bloei Doetinchem en omgeving een Open Tuinenweekend.

De uitgezette fietsroute, zo'n 34 kilometer leidt de deelnemers langs elf tuinen die speciaal voor deze gelegenheid zijn opengesteld. Er zijn tuinen in Wehl, Didam, Nieuw Wehl, Hoog Keppel, Laag Keppel en Hummelo te bezichtigen. De route is ook met de auto te rijden. De route starten kan zowel op zaterdag 4 juli als op 5 juli, tussen 11.00 uur en 14.00 uur op de parkeerplaats van de oude school de Timpaan, aan de Keppelseweg in Wehl.
Deze route is voor leden van Groei & Bloei gratis en voor niet leden is de prijs 2,50 euro. Zie voor meer informatie de website.


www.doetinchem.groei.nl


Vier geslaagde fietsdagen

Regio - De eerste Achterhoekse Klavertje 4-daagse is een feit. De organisatie is trots op alle vier fietsdagen. De fietsers waren namelijk zeer tevreden en voldaan en daar ging het allemaal om! Mede door alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, opengestelde bedrijven en horeca onderweg en bezoekers is deze eerste editie geslaagd. De organisatie bedankt iedereen voor de prettige samenwerking en graag tot volgend jaar!

De deelnemers waren vol lof over de vier routes (Hessenwegenroute, Bronkhorstroute, Wolfersveenroute en Kastelenroute) en over de bezoekjes onderweg aan de opengestelde bedrijven. Na terugkomst was het steeds lekker napraten en nagenieten in een gezellige Achterhoekse sfeer van muziek, dans, oude ambachten, streekproducten en ga zo maar door. Op en rond het terras van Eetcafé Jansen&Jansen was het goed vertoeven en heel gezellig.

Ook op Facebook verschenen de nodige positieve reacties, zoals: "Wij hebben alle vier dagen de tocht uitgereden. Alle lof voor de organisatie! Alleen voor volgend jaar hopen op beter weer!" en "Wij kijken met veel plezier terug op onze eerste Achterhoekse Klavertje 4-Daagse. En dat ondanks wat hinderlijke nattigheid onderweg. De nattigheid na aankomst maakte dat weer ruimschoots goed."
Ruim 100 deelnemers namen aan alle vier fietsroutes deel en ontvingen als eerbetoon de allereerste medaille van de organisatie. De dag-deelname varieerde nogal als gevolg van de weerberichten. Gemiddeld namen ruim 200 fietsers per dag deel, waarvan ongeveer 1/3 deel elders uit het land en zelfs uit België. Opmerkelijk is dat meerdere trajecten op de routes ook niet bekend waren bij de fietsers uit de eigen streek. Door ruim 30 vrijwilligers is met veel plezier een bijdrage geleverd aan deze eerste Achterhoekse Klavertje 4-daagse. Naast de inzet van de dames van Pink Spirit bij de inschrijfbalie die tevens geld inzamelden voor het KWF was ook een groep van dames actief op het startplein en op de stempelplaatsen onderweg. Dat alles is zeer gewaardeerd door de deelnemers.

Het concept voor de eerste Achterhoekse Klavertje 4-daagse in de gemeente Bronckhorst is geslaagd: vier dagen fietsen vol beleving!
De Stichting Achterhoekse Klavertje 4-daagse stelt liefhebbers ook de komende tijd in de gelegenheid om te genieten van de vier prachtige fietsroutes. De vier fietskaarten zijn verkrijgbaar voor in totaal € 10,00 bij Eetcafé Jansen&Jansen, Spalstraat 1, Hengelo.


www.ak4d.nl


Kleintje Kermis Tuinfeest

Hengelo - Zondag 5 juli organiseert café de Zwaan een heerlijke opwarmer voor de Hengelse kermis 2015. Vanaf 16.00 uur staan de DJ`s van Fifty-Fifty voor u klaar in de tuin. Ook zijn er diverse Nederlandse topartiesten die deze middag de revue passeren; onder andere de winnaar van het SBS tv programma Bloed Zweet & Tranen: Driekes Hoektra.

Daarnaast zal ook Tinus Hoekstra optreden: Deze in 1988 in Doetinchem geboren zanger zoekt contact met zanger, tekstschrijver en producer Frank Verkooyen en samen besluiten zij een samenwerking aan te gaan. En zo kan het gebeuren dat in oktober 2011 de debuutsingle 'Blijf bij me vannacht', wordt gelanceerd. Voor Tinus volgen dan nog meer optredens en plots deelt hij de podia met artiesten als Grad Damen, Charlène of Willem Barth. Een vervolgsingle kon dan ook niet uitblijven en zo verschijnt in de zomer van 2012 'Hoe kon ik weten' die wederom goed is ontvangen. Ook voor zijn derde single nam Tinus plaats achter de microfoon van The Boom Music Studio in Breda voor de opname van 'Waarom'.
Kenners die dit nummer reeds beluisterden zijn overtuigd van deze op het Rood-Hit-Blauw label uitgebrachte single en voorspellen een zomerhit voor Tinus. 3 augustus is de single feestelijk gepresenteerd in een Doetinchemse horecagelegenheid met gastoptredens van o.a. Django Wagner, John West, Frank Verkooyen, Rinus Werrens en Mike van Dijk.
Ook zal Jarno "The singing post delivery boy" zijn allergrootste hits ten gehore brengen. Tevens is er een Tropical Salitos en een Mexicaanse broodjesbar aanwezig.


Afbeelding