Kinderen halen het Doeboek op bij de bibliotheek. Fotograaf: Henriƫtte Kosse.
Kinderen halen het Doeboek op bij de bibliotheek. Fotograaf: Henriƫtte Kosse.

Gratis verkrijgbaar bij veel Gelderse bibliotheken en musea

Leerzaam Doeboek voor kinderen

Regio - Het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland is gestart en duurt van 12 juni t/m 20 september. Zo'n 200 deelnemers organiseren ruim 350 activiteiten verspreid over de hele provincie. Daarnaast biedt de festivalorganisatie een aantal extra's zoals een gratis Doeboek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Daarmee kunnen ze in de geschiedenis van de Gelderse maakindustrie duiken.

Het Doeboek is gratis verkrijgbaar bij bibliotheken, musea en tijdens de Roadshow 'Hoe maakt u Het?' die door Gelderland reist, zolang de voorraad strekt.

Het Doeboek zit boordevol spelletjes, verhalen, puzzels, weetjes, proefjes en doe-tips over de Gelderse maakindustrie. Wat is een klappersteen en waar vind je die? Hoe maak je jam? Waar maken ze al eeuwen meubels in Gelderland? Help jij Handige Harrie bij het maken van de klok? Mevrouw JustienBieber geeft je allerlei leuke weetjes over hout, metaal, steen, papier, textiel en eten in Gelderland. Met het Doeboek maken kinderen spelenderwijs kennis met de Gelderse identiteit.
Kinderen kunnen tegen inlevering van een bon een gratis Doeboekophalen. De bon is te downloaden via www.gemaaktingelderland.nl/doeboek. Daarstaan ook de afhaalpunten vermeld. De tourdata van de Roadshow staan op www.gemaaktingelderland.nl/roadshow.