Savannah van der Laan.
Savannah van der Laan.

Savannah van der Laan wint B-finale
in Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep/Halle - Vrijdag 19 juni werd een motorcross jubileumwedstrijd verreden in Nieuw-Vennep. Inmiddels voor de vijfentwintigste keer wist de organisatie dit evenement neer te zetten en het aantal deelnemers kwam boven de 600 uit.

Savannah van der Laan uit Halle kon slechts in de loop van de dag aantreden, aangezien haar schoolcarrière voor gaat en zij 's ochtends op het Ulenhof in Doetinchem haar toetsen nog moest maken.

In de tweede manche de dagoverwinning

Daarna vertrok ze met grote spoed naar Nieuw Vennep en daar kon ze nog net een deel van de tijdtraining meemaken, de vrije training had ze gemist.
Jammer genoeg kon zij zich hierdoor niet plaatsen voor de beste tien rijders die in de A-groep zouden uitkomen en de organisatie wilde haar geen wildcard voor de A-groep geven.

Dus kwam ze uit in de B-finale en daarin werd door zestien rijders gestreden. In de eerste manche, mede gehinderd door achterblijvers, moest ze tevreden zijn met een tweede plek.
In de tweede manche ontstond er meteen na de start een valpartij, waar zij aan ontsnapte, maar waardoor ze meteen de leiding van het veld nam en deze per ronde wist te vergroten. Met een overgrote voorsprong won zij deze manche en daarmee ook de dagoverwinning.
Toch had deze overwinning voor haar niet zoveel waarde, ze was liever uitgekomen tegen sterkere rijders in de A-groep.


www.vlsnewgeneration.com/het-team