Jochem v d Hoek. Foto: Henk Teerink.
Jochem v d Hoek. Foto: Henk Teerink. Foto:

Performance Racing Achterhoek doet goede zaken in Oostende

Internationale Road Racing Championship

Oostende - Afgelopen weekend werd in de Belgische kustplaats Oostende de derde wedstrijd voor het Internationale Road Racing Championship (I.R.R.C.) verreden. Het Performance Racing Achterhoek (P.R.A.) deed goede zaken voor het kampioenschap. Joey den Besten en Jochem v.d. Hoek die voor het P.R.A. rijden gingen niet met lege handen naar huis. Ook Johan Fredriks, lid van de Hamove, deed het uitstekend.

De heren reden afgelopen zondag twee races voor het kampioenschap. Joey den Besten uitkomend in de I.R.R.C. supersport klasse moest in de eerste race nog wakker worden leek het wel.

Top vijf
Hij had een niet al te beste start maar het lukte hem toch om mee te strijden voor een plaats in de top vijf. De Belgische rijder Laurent Hoffman was heer en meester in race 1 die hij dan ook winnend afsloot.

Den Besten kwam steeds beter in zijn ritme

De tweede plaats ging naar de Tsjech Marek Cerveny die de Belg Geoffrey Vandencandelaere van zich af wist te houden.

Tweede plaats
Den Besten pakte na een goede race een prachtige vierde plaats achter het genoemde drietal. Race 2 werd door Cerveny gewonnen. Den Besten die in het begin van de race op een vijfde plaats lag, kwam steeds meer in zijn ritme. Na driekwart van de race zette hij aan en passeerde de een na de ander. In de laatste ronde passeerde hij Vandencandelaere op een prachtige manier en pakte hem de tweede plaats af.

I.R.R.C. superbike
De Belg was desondanks tevreden met de derde plaats. Succes was er ook voor Johan Fredriks en Jochem v.d. Hoek in het I.R.R.C. superbike kampioenschap. Johan Fredriks pakte een mooie 2e plaats in race 1 en een 5e plek was zijn deel in race 2. Jochem v.d Hoek begint steeds meer plezier te beleven aan de Kawasaki van het P.R.A. team. V.d. Hoek deed goede zaken voor het klassement met een 5e en 8e plek. Hij haalde daarmee vele punten binnen voor het kampioenschap.

Het gehele team was dolblij met de behaalde resultaten van de coureurs en de vele supporters uit de gemeente Bronckhorst vierden samen met het team een feestje na afloop. Beide races in de I.R.R.C. superbike werden gewonnen door de Belgische specialist Sebastian Le Grelle. Didier Grams uit Duitsland, een van de kanshebbers voor de titel, ging er in de 1e race hard af maar kon toch deelnemen aan de tweede race waarin hij derde werd.


http://performanceracing.nl