Tentoonstelling St Joriskerk Drempt 4 juli

Bezichtiging kerk en expositie

Drempt - Op de zaterdagen in juli en augustus staan traditiegetrouw de deuren van de kerk weer open. Er is dan gelegenheid de kerk te bezichtigen en zijn er activiteiten gepland.

Lisanne van Bergen
Al heel lang is ze gefascineerd door planten/bloemen in hun stadium na de volle bloei. Een stadium dat maar door weinigen wordt gezien als de bloemen meteen na de bloei weg worden gegooid. Als fotograaf heeft ze alle middelen toegepast om deze zeggingskracht vast te leggen op de gevoelige plaat zodat die niet alleen voor haar maar ook voor anderen zichtbaar wordt. In haar schilderwerk laat ze zich inspireren door kindertekeningen. Ze houdt van de spontane en onbevangen manier waarmee kinderen hun wereld vorm geven. Een helder kleurgebruik en een grillige spontane lijnvoering brengen haar in een stemming die ze als vrij ervaart.

Piet Puthaar
Hij houdt zich o.a. bezig met het maken van Raku keramiek, maar schildert ook verdienstelijk. Het begrip Raku, staat voor 'intense vreugde' en eenvoud en over het zien en beleven en de kunst, te genieten van de kleine dingen in ons leven. Raku keramiek is ontstaan rond de zestiende eeuw in Japan vanuit de Zengedachte en is later in een andere vorm toegepast, zij het wat frivoler, bij het houden van diverse theeceremonies. Men kan een aantal werkstukken bekijken die op deze manier zijn vervaardigd. Tevens kan men de info lezen over Raku keramiek waarbij hij ter plekke toelichting hierover kan geven.
Al dit moois is te zien op 4 juli tussen 11:00 - 16:00 uur in de St Joriskerk te (Voor) Drempt, Kerkstraat 1. Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage zou leuk zijn. Daarvoor staat er een bus in de kerk.

Op 11 juli is de volgende open zaterdag en is er een unieke tentoonstelling van schilderijen van de overleden, huis- en kunstschilder Kormelink uit Drempt en is er 's middags orgelbespeling op het uit 1777 stammende orgel door dhr P. Cnossen.