Gezellig, sportief en gezond waren de ingrediënten van de Wijkbeweegdag.
Gezellig, sportief en gezond waren de ingrediënten van de Wijkbeweegdag. Foto: Liesbeth Oukes

Het belang van bewegen en een gezonde leefstijl voelen

Sportieve Wijkbeweegdag 't Loo Zelhem

Zelhem – Zaterdag 20 juni kwamen vele kinderen, buurtbewoners en andere belangstellenden naar Basisschool 't Loo voor de sportieve wijkdag. Gezellig, sportief en gezond waren de ingrediënten van deze dag die in en rond de basisschool plaatsvond. De officiële opening van deze dag werd verricht door wethouder sport Jan Engels. Hij liep op een schildpad naar het lint, dat hij onder luid applaus doorknipte.

Beweeg Wijs, Basisschool 't Loo, Kinderopvang Avonturijn en vrijwilligers van sportverenigingen uit de buurt zorgden ervoor iedereen zich kon vermaken met allerlei soorten van sport. Medewerking werd verleend door Korfbalvereniging S.E.V. Zelhem, Zwembad De Brink, Voetbalvereniging ZSV Zelos, Fysiotherapie Jansen van Dijke, Tennisvereniging LTC Zelhem, Zelhemse Volleybalvereniging Sparta, Dynamic Gym en Jazzballet, Zozijn en AeroFitt fitness.

Directeur Sietske Brouwer heette de kinderen, ouders, betrokkenen en sportclubs welkom. "Het is de eerste keer dat we zoiets organiseren. Het heet de wijkbeweegdag. We gaan lekker bewegen, veel plezier."

Beweeg Wijs
Interventie-eigenaar Beweeg Wijs Ron ten Broeke legde kort uit wat Beweeg Wijs doet. "We gaan er een hele mooie dag van maken. Beweeg Wijs zorgt dat er op de schoolpleinen meer gespeeld wordt. Als dat loopt, het gaat hier hartstikke goed op school, gaan we daarna kijken of de wijk ook mee kan genieten van zo'n mooi plein en alles wat je hier kunt doen. Het is mensenwerk en de mensen die hier wonen en de verenigingen hebben zich gemeld om vandaag iets te betekenen."

Jan Engels: "Het gaat om jullie en het gaat erom dat we met elkaar lekker gaan bewegen. Om iedereen die dat nog niet doet te laten ervaren hoe leuk het is om te bewegen en hoeveel mogelijkheden er zijn. Ook om te laten zien dat je op een schoolplein heel veel dingen kunt doen, samen met de hele wijk en het hele dorp." De gemeente vindt het heel belangrijk dat iedereen met bewegen en een gezonde leefstijl in aanraking komt. "Daarom ondersteunen wij deze initiatieven van harte en ik hoop dat we dat in de hele gemeente kunnen gaan doen. Dat we van deze pilot gewoon een vaste werkwijze kunnen gaan maken. Ik hoop dat dit voor de mensen die al bewegen een stimulans is om te blijven bewegen en voor anderen een mooie kennismaking is om meer te gaan bewegen. Veel plezier vandaag." Hij liep op de schildpad, een evenwichtstoestel, naar het lint en knipte het door. Confetti knalde en echt sportfeest kon beginnen.

De warming-up werd verzorgd door de jazzgroep van Gymvereniging Dynamic Gym met 'Dans jij met mij'. Steeds meer mensen deden eraan mee, waarna de spelen konden beginnen. Enthousiaste vrijwilligers lieten vervolgens vol passie de deelnemers kennismaken met hun sport.

Tussen 12.00 en 12.30 uur konden alle bezoekers gebruik maken van een gratis, gezonde lunch, mogelijk gemaakt door de Gemeente Bronckhorst. De gemeente laat op twee plekken, in Vorden en Zelhem een school uitproberen wat een wijkbeweegdag oplevert voor de school. "Er gaan een heleboel dingen goed, er zijn ook dingen die we anders moeten doen. Vandaag proberen we deze dag uit en tot nu toe gaat het al hartstikke goed. Daar ben ik erg blij mee," aldus Ron ten Broeke.

Deze dag werd de tegoedbon uitgedeeld voor het gratis gebruik maken van Zwembad de Brink. Bewoners uit de wijk rondom de basisschool gaven op een formulier aan welke sportieve, creatieve en culturele activiteiten ze graag terug zouden willen zien.


Op zoek naar nieuwe leden

Hummelo's Gemengd Koor

Hummelo - Dit is een foto van het Gemengd Koor, Hummelo, ruim 80 jaar geleden. Misschien staat er nog wel familie van u op. Net als toen worden er nog steeds leuke liederen gezongen met een gezellig team. Maar willen de leden over tachtig jaar weer een oproep doen, dan hebben ze nieuwe leden nodig.

Gezellige avond
Kom daarom naar de 'gezellige avond' op woensdag 1 juli dan zingt het koor samen met de Görgelpiepen uit Silvolde, onder begeleiding van dirigent Frank Knikkink een gedeelte van het repertoire. FF naar Steef, aanvang 19.30 uur, toegang is gratis.

FF naar Steef
Het Hummelo's Gemengd Koor is een koor met enthousiaste leden en dirigent.

Iedere dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur wordt er geoefend bij FF naar Steef in Hummelo. Het koor is op zoek naar zangers of zangeressen die toon kunnen houden en melodieën kunnen onthouden. Potentiële leden mogen vier keer een repetitie vrijblijvend bijwonen. Neem contact op als u meer info wilt: Stella Elferink 06-28357827 (tussen 19.00 en 21.00 uur).

Het gemengd Koor Hummelo, tachtig jaar geleden.
Het gemengd Koor Hummelo, tachtig jaar geleden.