Eerdere D66-discussieavond in de kapel van  Kranenburg.
Eerdere D66-discussieavond in de kapel van Kranenburg.

"Dat moet anders kunnen"

Een hartenkreet van Irene Peters, inwoonster van Voor- Drempt. Hiermee bedoelt ze het park de Braamberg, de entree en voortuin van Drempt, een entree die momenteel bepaald geen schoonheidsprijs verdient. De huidige status is er een van hondenpoepoverlast, slechte en saaie grasveldjes, verzakte paden, een wildgroei aan onder andere braamstruiken en rommel rond de milieucontainers.
Kortom, geen plek, waar je Drempt mooi inrijdt, waar het goed toeven is en waarop je als inwoner trots kunt zijn!
Haar oproep, hierover eens met omwonenden en gelijkgestemden van gedachten te wisselen leverde een twintigtal reacties op.
Begin mei kwamen we bij elkaar om het park van de toekomst te bespreken en toen bleek duidelijk hoe de problematiek met de daarbij behorende ergernis bij de buurtbewoners leeft. De aanwezigheid en inbreng van de gebiedsambtenaar, Helmig van de Kolk, die zich in het voren van de situatie op de hoogte had gesteld, stemde positief. Begin juni spraken we elkaar weer, het resultaat was dat er 16 pijnpunten op tafel werden gelegd, inclusief een aantal dat los staat van het park.

Hoe nu verder?|
We hopen op korte termijn een gesprek met de betreffende wethouder, de heer P. Seesing, te voeren en zo onze bevindingen te delen. Naar ons idee zijn een aantal problemen simpel en snel op te lossen.
Het moge duidelijk zijn: wij willen van het park iets moois maken, het voor alle mensen toegankelijker doen zijn, en we zijn gaarne bereid om daar waar nodig zelf de handen uit de mouwen te steken, zodat het visitekaartje van onze omgeving een toekomst heeft!

Wij houden U op de hoogte.


Omwonenden van het park de Braamberg in Voor-Drempt


Openluchtdienst

Veldhoek - Zondag 28 juni vindt bij vakantieoord 'de Haverkamp' aan de Vierblokkenweg in Varssel/Veldhoek het jaarlijkse feest van de Openluchtdienst plaats. Als het weer meewerkt wordt de kerkdienst buiten gehouden, maar mocht het anders zijn, dan is er een prachtige ruimte binnen.

Het thema van de dienst is heel kleurrijk, want 'alle kleuren tellen mee!' Iedere kleur heeft een eigen verhaal en de regenboog benadrukt het belang van die kleuren. De muziek en zang in deze dienst wordt gemaakt door het duo 'Buitengewoon' Anja den Bakker en Eelco Schuijl. Ds. Christien Ferrari- van Schuppen is de voorganger in de dienst is. Tijdens de dienst zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen en na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. "Het wordt een verrassende en vrolijke dienst", aldus de organisatie.


Woensdagavond 24 juni in 'Klooster van Kranenburg'

Discussie Basisinkomen

Bronckhorst - Het basisinkomen is weer helemaal terug in de belangstelling. Bij het huidige uitkeringenstelsel is de 'armoedeval' spreekwoordelijk geworden. En dit jaar is het jaar van de drie transities: rijk en provincie dragen veel verantwoordelijkheden over aan de gemeenten. Hét moment om eens te bekijken of het onvoorwaardelijk basisinkomen niet (deels) de plaats kan innemen van het woud aan uitkeringsregelingen als bijstand, Wwb, WSW, Wajong, huursubsidie, WAO, ...

Zo studeren (onder andere?) Groningen, Tilburg, Nijmegen, Wageningen en Zutphen op experimenten met onvoorwaardelijke bijstand. Groen-Links en D66 hebben zich onlangs op landelijke congressen voorstander getoond van (experimenten met) het basisinkomen, andere partijen zijn opmerkelijk verdeeld over dit onderwerp. Afdeling Bronckhorst van D66 hield eerder al openbare discussies over 'Locale Democratie' en over 'Grijs-Tegen-Krimp'. Woensdagavond 24 juni is 'Onvoorwaardelijk Basisinkomen' het onderwerp.
Inleider is Zutphenaar Johan Luijendijk, die al zo'n tien jaar is gefascineerd door deze eenvoudige manier van sociale zekerheid. Hij heeft zelf in de WAO gezeten, inspireert velen om ondernemend de uitkering uit te gaan en verzorgt jaarlijks vele belastingaangiftes. Wat is het allemaal ingewikkeld geworden. Ja, een uitkering verschaft financiële zekerheid, maar wat is de barrière naar actief meedoen in de maatschappij hoog geworden.
Johan is aan het rekenen geslagen, heeft met Gerrit Zalm gesproken en is bij het CPB langs geweest met zijn cijfers. Inderdaad, het basisinkomen is betaalbaar. Als vurig voorstander vertelt Johan graag zijn verhaal. Bovendien praat hij belangstellenden graag bij over de laatste ontwikkelingen rondom een heus burgerinitiatief.
In het deskundigenpanel zal naast Johan ook D66-wethouder Jan Engels plaatsnemen, die zich in het onderwerp heeft verdiept. Josée van der Staak zal de discussie in goede banen proberen te leiden.
De openbare discussie vindt plaats in de kapel van groepshotel 'Klooster van Kranenburg' vanaf 20.30 uur.
Inloop vanaf 20.15 uur, Ruurloseweg 99 in Kranenburg. Eenieder die geïnteresseerd is in dit onderwerp is hierbij van harte uitgenodigd.