Reliëf van Henk Winkelman.
Reliëf van Henk Winkelman.

Werkgroep Kunst in de Kerk organiseert EXPO 15

Zomerexpositie in Zelhemse Lambertikerk

Zelhem - De Werkgroep Kunst in de Kerk van de Protestantse Lambertikerk-gemeente te Zelhem organiseert in de maanden juli en augustus voor het vijftiende jaar een expositie met de titel EXPO 15. EXPO 15 bestaat uit schilderijen van Inke van Dijk en sculpturen van Henk Winkelman, beiden wonend in Doetinchem. De kleurrijke schilderijen en sereen witte reliëfs zijn een goede combinatie, ze vullen elkaar aan en versterken elkaar.

Een plaats van rust en bezinning voor iedereen die daar naar verlangt. Dat is wat de Lambertikerk wil bieden aan inwoners en voorbijgangers. De kunstexpositie moet daaraan bijdragen.

Expositie in de Lambertikerk: EXPO 15

Inke van Dijk
Naast beeldend bezig te zijn, maakt Inke van Dijk ook gedichten. "Mijn inspiratie haal ik uit de mens in mijn omgeving en de natuur, ook dromen spelen een grote rol.

Thema's zijn open/dicht, loslaten/verbinden, de spirituele bron die in alles en iedereen aanwezig is. Ik wil mijn gevoelens en gedachten weergeven, waarbij vooral kleur en lijn een rol spelen en in mindere mate de voorstelling."

Henk Winkelman
"Sinds 2005 ben ik, naast beelden in steen of brons, reliëfs gaan maken en sinds vijf jaar werk ik uitsluitend met reliëfs. Voor wat betreft vormtaal of stijl sta ik mij elke variant toe en vind het prettig om aan meerdere werken tegelijk te werken."

De reliëfs zijn te omschrijven als abstract-geometrisch en zijn tot nu toe monotoon, geheel in wit uitgevoerd.
Deze expositie in de Lambertikerk in Zelhem is van zaterdag 4 juli t/m zaterdag 29 augustus 2015.

Van maandag t/m zaterdag van ca. 09.00 uur tot 18.00 uur (uitgezonderd tijdens rouw- of trouwdiensten) en op zondag rondom de kerkdienst.

Toegang gratis.


www.lambertikerk.nl