Natuurlijk staat de waterbak centraal tijdens  de spelen.
Natuurlijk staat de waterbak centraal tijdens de spelen. Foto:

Gymnastiek voor peuters en kleuters

Inlooplessen bij De Sperwer

Hoog-Keppel - De meeste peuters en kleuters vinden het leuk om heerlijk te klimmen en klauteren, te hollen op de bank of te springen. Spelen en in beweging zijn is belangrijk voor hen.

Bij gymnastiekvereniging De Sperwer leren de kinderen op een gezellige en spelenderwijs de basismotoriek aan. Hierbij is turnen het uitgangspunt, waarbij springen, balanceren en zweven de hoofddoelen zijn.

Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van andere materialen zoals ballen. Hierdoor wordt de basismotoriek vanuit het turnen uitgebreid naar een breder werkveld. Al spelenderwijs leren de peuters en kleuters zichzelf en de wereld om hen heen kennen. Dit alles onder professionele begeleiding.

Kinderen vanaf 2,5 jaar zijn welkom om mee te doen. Voor de vakantie zijn er nog 2 inlooplessen op woensdagmiddag 24 juni en 1 juli. De lessen zijn van 15.30 tot 16.30 uur in de Hessenhal te Hoog-Keppel. Meer informatie op de website.


www.de-sperwer.nl


Inloopmiddag Leerhuis

Zelhem - Donderdag 2 juli is er weer in inloopmiddag voor de Zelhemmers van circa 70 jaar en ouder, in het Leerhuis naast de kerk in Zelhem, aanvang 14 uur. Komt u ook ?

Het belooft een gezellige middag te worden. Na het thee/koffiedrinken en bijpraten doen we vaak een spelletje of iets anders om het onderling contact te bevorderen. Bent u er nog nooit geweest, kom dan eens kijken, u bent van harte welkom.


Centrum van Zelhem in teken van zeskamp

SmoksOlympics

Zelhem - Als de potentiƫle deelnemers aan de zeskamp net zo enthousiast zijn of worden als de B&OZ-organisatoren wordt het een spetterend evenement op zaterdag 8 augustus. Natuurlijk staat de waterbak centraal tijdens de spelen. 's Middags is de basisschooljeugd actief tijdens de SmoksOlympics, die worden afgesloten met een theateract door Angelie Wassink op het gras van de Lambertikerk.

Vanaf 19.30 uur staat het centrum van Zelhem in het teken van de zeskamp. Voor die zeskamp zijn natuurlijk teams nodig. Een team bestaat uit acht tot twaalf teamleden, waarvan minimaal twee vrouwen en een captain, die beslist of de 'joker' wordt ingezet en welke teamleden gaan spelen.

Waterbak
De waterbak staat centraal en ook de bekende theorieronde is onderdeel van de zeskamp. Deelnemen aan dit spektakel is een feest op zich en voor de winnaars betekent het nog een extra feest, want de hoofdprijs is een compleet verzorgde barbecue-party voor twintig personen.

Kijkspektakel
Een zeskamp is natuurlijk ook een kijkspektakel. De terrassen op de Markt zullen uitgebreid worden en het terrein wordt zo ingericht dat er voldoende ruimte is voor het publiek en met een muzikale omlijsting, een barbecue en een originele Schwenkbraten zal het weer een gezellige Zelhemse zomeravond worden.

Wil je nadere informatie over de zeskamp dan kun je contact opnemen met Bernadette Janssen, tel. 06-20848250 of Kim Krabben, tel. 06-30765185. Een mail sturen naar info@bozelhem.nl kan ook. Een wedstrijdreglement kan worden toegestuurd. Aanmelden gaat via de website van de B&OZ, www.bozelhem.nl. Onder het kopje B&OZ-zeskamp vind je alle informatie.


Wehls Kersenfestijn

Wehl - Om de start van het kersenseizoen te vieren wordt op zaterdag 4 juli het jaarlijkse Wehls Kersenfestijn gehouden.

Er worden rondleidingen gegeven door de kersenboomgaard, er zijn proeverijen, voor de kinderen zijn er leuke activiteiten waaronder paardrijden, er is een kippenshow, de Wehlse imkervereniging geeft uitleg over de bijenhouderij en de Dexter minikoeien en langharige geiten zijn te bewonderen. "Heeren van de thee" zorgt in de tent voor koffie, thee, fris en warme wafels.

De festiviteiten duren van 11.00 tot 17.00 uur en worden gehouden op het erf van Landwinkel De Verse Kers, Bleeksestraat 2, 7031 EL in Wehl.
De toegang is gratis.


www.deversekers.nl