Savannah van der Laan. Foto: Angela Huisman.
Savannah van der Laan. Foto: Angela Huisman. Foto: Angela Huisman

Gefinisht als tweede damesteam

Damesquadteam v.d. Laan toont power

Goncourt Frankrijk/Halle - Het weekend van 13 en 14 juni werd in het Franse Goncourt een tienuurs quad endurancewedstrijd verreden met deelnemers uit verschillende landen. Team VLS New Generation, bestaande uit de zusjes Kimberly en Savannah van der Laan uit Halle, toonde tijdens de titanenstrijd, met voornamelijk mannelijke teams, hun power en behaalden een 23-ste plaats in een veld van 51 teams.

Zaterdagavond om 20.00 uur begon het eerste deel van de wedstrijd waarbij de 17-jarige Savannah begon en maar liefst twee uren voluit streed voor elke meter en zich niet aan de kant liet zetten door de mannelijke collega's. Helaas verdraaide haar transponder, werd een ronde niet geklokt en stond ze na binnenkomst op een onterechte 24-ste positie.

Titanen Kimberly en Savannah van der Laan

Vervolgens kwam de 21-jarige Kimberly aan zet. Zij startte nagenoeg in het donker en op het zeven kilometer lange traject, die veelal ook door donkere bossen voerde, viel het voor haar niet mee om de eerste ronden haar weg te vinden. Allengs wenden haar ogen eraan en pas om 23.30 kwam zij binnen om nog een keer te wisselen met haar zus. Deze vond de duisternis fijn om te rijden en op hoge snelheid maakte ze de tijd vol tot 24.00 uur.

Zondagmorgen om 10.30 uur begon de tweede sessie. Aangezien Savannah 's avonds laat gefinisht was, moest zij volgens het reglement ook weer beginnen en had zij nog voor anderhalf uur benzine in de tank en die tijd reed ze dan ook. De temperatuur steeg intussen en de zon stond te branden aan de hemel. Rond het middaguur nam Kimberly het weer over en na een snelle pitswissel vertrok zij voor ook anderhalf uur.
Het werd een zware middag, doordat zij slechts met zijn tweeën reden en veel teams met drie rijders aantraden, moest er veel en vaak gereden worden en de blaren zwollen harder op dan de slijtage van het profiel op de banden zichtbaar werd. Het was een zware strijd voor rijders en voertuigen.
Toen om half vijf 's middags de finishvlag viel waren ze gefinisht als tweede damesteam.