De kinderen renden rondes om de school.
De kinderen renden rondes om de school. Foto:

Daltonschool De Meene loopt voor Fonds Gehandicaptensport

Leerlingen houden sponsorloop

Zelhem - Daltonschool De Meene heeft een sponsorloop gehouden voor Fonds Gehandicaptensport. Met deze sponsorloop hebben de kinderen geld ingezameld voor de sporters met een handicap.

De sponsorloop is gehouden op woensdag 10 juni, aan het eind van de meester- en juffendag.
Alle kinderen hebben rondes gelopen om de school. Ze hebben het uiterste uit zichzelf gehaald. Dat was te zien aan hun rood aangelopen gezichten. Ook werd er "koek en zopie" verkocht en is er een verkoop van schoolmaterialen geweest, allemaal voor het goede doel.

De school kijkt terug op een fijne, sportieve middag.

Op 25 juni wordt het bedrag overhandigd

Nu kunnen alle kinderen bij de sponsoren langs om te vertellen hoeveel rondes ze wel hebben gelopen en hun geld op te halen.
Op 25 juni kan dan een mooi bedrag overhandigd worden aan Celine van Oosterhout van het Fonds Gehandicaptensport.

Aan het begin van het schooljaar hebben de kinderen van alle groepen deelgenomen aan het project (S)Cool on Wheels. Tijdens (S)Cool on Wheels hebben de kinderen geleerd over het thema 'leven en sporten met een handicap' en zelf ervaren hoe het is om met een handicap te sporten.

De onderbouwleerlingen mochten zelf in een rolstoel rijden op het schoolplein en de bovenbouw heeft in een rolstoel gesport in de sporthal.

Door (S)Cool on Wheels leerden de kinderen ook dat het voor mensen met een handicap niet zo vanzelfsprekend is dat zij een sport kunnen doen die zij graag beoefenen. Daarnaast is er vaak aangepast materiaal, extra vervoer en begeleiding noodzakelijk.
Daarom is er geld nodig en het is fantastisch dat de kinderen van de Meeneschool zich hiervoor hebben ingezet door mee te doen aan deze sponsorloop.


www.cbsdemeene.nl