Groep 1 en 2 van de Looschool anno 2015.
Groep 1 en 2 van de Looschool anno 2015.

Reünie oud-leerlingen Looschool Zelhem 1953/1954

Groep 1 en 2 na zestig jaar weer bijeen

Zelhem - De leerlingen van klas 1 en 2, jaargang 1953/1954 van de Looschool in Zelhem hebben op zaterdag 6 juni een reünie gehouden. Het is dus meer dan 60 jaar geleden dat deze groep als kinderen bij elkaar in de klas zaten.

De lerares van toen, Juffrouw Weber kon er helaas niet bij zijn, gezien de hoge leeftijd. Men heeft haar een foto gestuurd van de groep met alle namen erop. Voor deze reünie die nu voor de derde keer is gehouden was wederom grote belangstelling.

Maar liefst 35 oud klasgenoten meldden zich aan

Melkgeitenbedrijf
In die tijd waren de klassen erg groot. Men is begonnen met 52 kinderen. Voor de reünie hadden zich maar liefs 35 oud klasgenoten van heinde en ver opgegeven.

De samenkomst was bij de Familie Roekevisch in Zelhem voor een excursie op het Melkgeitenbedrijf. Na een diapresentatie kon men het hele bedrijf bezichtigen en kreeg men een uitgebreid uitleg over het houden van melkgeiten en alles wat hier zoal bij komt kijken.
Ook was er natuurlijk een glaasje geitenmelk en een stukje kaas.
Herinneringen ophalen
Iedereen heeft dit zeer interessant gevonden.
Ook was er voldoende tijd om weer gezellig bij te kletsen en schoolfoto's te bekijken.
De dag werd afgesloten met een gezamenlijk buffet. Al met al een zeer geslaagde dag. Volgens iedereen over drie jaar weer zo'n dag.


Zelhemse Zomerfeesten voor 39e keer

Zelhem - Zaterdag 4 juli en 18 juli wordt het centrum van Zelhem weer omgetoverd tot het bruisende hart van de Achterhoek. Voor de 39e keer vinden dan de Zelhemse Zomerfeesten plaats.

Braderie
Overdag is er beide dagen een gezellige braderie in het dorp met tientallen kramen met leuke spulletjes en kleding. U kunt genieten van een drankje op één van de terrassen met gezellige muziek op de achtergrond. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen. Er is een kinderplein met een draaimolen, treintje en een springkussen.
Kinderen kunnen zich verder laten schminken tot prinses, piraat of zelfbedacht figuur. Op het evenementenplein gaat survivalvereniging Jan in 't Touw de kinderen vermaken met spannende activiteiten.
Op 4 juli is er ook een kindervrijmarkt. Opgeven voor deelname kan via de website van de Zelhemse Zomerfeesten.

Blue Note
Op 4 juli komen het duo Blue Note en het dweilorkest van muziekvereniging Union 's middags de terrassen voorzien van gezellige muziek. Aan het begin van de avond zal Lizzy Ossevoort het van de mannen van Blue Note overnemen. Voor het avondfeest is de band Barcode uitgenodigd.

Live@Ideaal
18 juli zal Radio Ideaal het muziekprogramma overdag verzorgen in het kader van het tienjarig bestaan van het radioprogramma Live@Ideaal. Van feest- tot rockmuziek, van akoestisch tot versterkt. Elk uur staat er een andere band op het podium. Het complete programma is ook terug te vinden op de website. Voor het avondfeest in de band 'Realtime' uitgenodigd.

De website van de Zomerfeesten is door Qtopia vernieuwd met een compleet nieuwe lay-out. Daarnaast is er een programma ontwikkeld, waarmee de marktkooplieden zich via de website gemakkelijk kunnen aanmelden voor de braderie. Voor het gehele programma, de sponsors en om u aan te melden voor een marktkraam of de kindervrijmarkt, zie de website.


www.zelhemsezomerfeesten.nl


Zomeravondfietstocht café de Tol

Wittebrink - Donderdagavond 25 juni verzorgt café de Tol in de Wittebrink haar tweede zomeravondfietstocht. Tijdens deze fietstocht, over een afstand van circa 25 kilometer, worden de mooiste plekjes van de gemeente Bronckhorst aangedaan. De tocht is niet geschikt voor mensen met een racefiets maar juist bedoeld voor mensen met een 'gewone' fiets of een fiets met trapondersteuning.

Starten kan tussen 18.00 en 19.00 uur bij café 'de Tol', aan de Keijenborgseweg 1. De kosten voor deelname bedragen 2 euro. Hiervoor krijgt de deelnemer een gedetailleerde routebeschrijving. Daarnaast wordt er onderweg een consumptie aangeboden. Ook voor 30 juli en 27 augustus worden zomeravondfietstochten georganiseerd.