Houten sculptuur van Will Schropp.
Houten sculptuur van Will Schropp. Foto: Jan Knoef

Mady Nijenhuis en Will Schropp exposeren bij Museum Smedekinck

Tweetal exposities

Zelhem - In 'de Stal' van Museum Smedekinck worden op 16 juni twee nieuwe exposities geopend. De in Zelhem woonachtige Mady Nijenhuis, onder meer bekend van de illustraties en werktekeningen in het blad Landleven, exposeert haar aquarellen en Will Schropp uit Duiven laat houten beelden zien. De exposities lopen t/m 27 augustus.

Als klein meisje al
Mady Nijenhuis-Han (1954) tekent al vanaf het moment dat ze een krijtje kon vasthouden. Als klein meisje maakte ze met dat krijt al prachtige tekeningen op de zwarte vloertegels van de ouderlijke woning. Tegenwoordig is tekenen nog steeds haar passie, alleen gebruikt ze nu geen krijt meer, maar potlood, pen en aquarel.

Ze laat zich inspireren door haar eigen tuin

Creativiteit, compositie en kleur
Wat betreft haar vrije werk laat ze zich inspireren door de natuur, met name die in haar eigen tuin, waarin ze experimenteert met kleurenborders. Maar ze tekent ook in opdracht, onder andere voor de bladen Landleven en Herenhuis. Creativiteit, compositie en kleur spelen altijd een grote rol in haar werk.

Will Schropp
Voor Will Schropp (1948) is hout al zo'n dertig jaar een perfect materiaal voor het maken van beelden. Hij gebruikt hout dat afkomstig is van bomen die in Nederland groeien. "Ontwerp en materiaal moeten perfect bij elkaar passen", aldus de kunstenaar. "Niet alleen de kleur, maar ook de uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een stoer beeld uit het hout van een robuuste eik."

Meer dan 8000 jaar oud
Will's kennis van bomen komt daarbij goed van pas. Sinds 2008 maakt hij ook beelden van het oudste hout dat ooit in ons land werd gevonden, eiken en dennen van meer dan 8000 jaar oud, van kort na de ijstijd. 'Het leven' en 'de dromen te kunnen vliegen' zijn steeds terugkerende thema's in zijn beelden.

Tijdens de expositie bij Museum Smedekinck zal ook het jasje, dat door toeval ontstond en al ruim 25 jaar op iedere tentoonstelling hangt, niet ontbreken.

Museum Smedekinck is wekelijks geopend op dinsdag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur en elke 1e en 3e zondag van de maand, ook van 13.30 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus is het museum al vanaf 12.00 uur geopend. De entree bedraagt 4euro. Kinderen t/m 12 jaar en leden van Oudheidkundige vereniging Salehem hebben gratis toegang.
Nadere informatie vindt u op de website.


www.museumsmedekinck.nl
www.facebook.com/museumsmedekinck