Geert Reintjes fietste zes keer de Alpe d’HuZes.
Geert Reintjes fietste zes keer de Alpe d’HuZes. Foto: Belinda Willemsen-Reintjes

"Het was gewoon heel, heel warm," vertelt een vermoeide, maar blije Geert

Zes keer de Alpe d'Huez

Toldijk/Frankrijk - Donderdag 4 juni was het zover: Geert Reintjes kwam aan de start voor de actie Alpe d'HuZes. Hij fietste zes keer met zijn mountainbike de Alpe d'Huez op met een temperatuur van 40 graden. "Het was gewoon heel, heel warm," vertelt een vermoeide, maar blije Geert.

Geert Reintjes had supporters. "Zo indrukwekkend als ik dan boven kwam, dan stond Dorien daar met twee zussen van mij en hun mannen en een nichtje van mij met haar man, geweldig. Die hielpen mij verschillende keren door de laatste bochten met een steuntje in de rug. Een geweldige ervaring." De laatste keer naar beneden sloeg het weer om en onweerde het. Het advies was om dan niet meer af te dalen voor de laatste klim. "Maar toen was ik inmiddels al weg," vertelt Geert. "Dan is er niks meer tegen te houden, dus hadden we onderweg verschillende bliksemslagen en regen. Als het lang warm is, op zo'n Alp helemaal, dan plakt het asfalt aan je banden en als het dan gaat regenen, wordt het spiegelglad. Je moet dan zo geconcentreerd naar beneden fietsen. Het is allemaal gelukt. Ik heb het gered om zes keer naar boven te klimmen en heb ruim 7000 euro bij elkaar gesponsord in mijn eentje. Ik vond het fantastisch!"

Geert Reintjes is blij met al die mensen die hem gesponsord hebben. "Ik heb dit voor de ziekte kanker volbracht." Van de 4000 deelnemers zijn er 380 die zes keer de Alpe d'Huez beklommen.
"Het is toch geweldig als je het zes keer gehaald hebt. Ik heb in totaal 3500 kilometer getraind, wekenlang twee dagen in de week en een weekend in de Ardennen. Dat is uiteraard allemaal voor het goede doel. Dat is natuurlijk ook het punt: dat je zes keer gehaald hebt."

Het was wederom een geweldige ervaring om deel te nemen. "Er is zo'n saamhorigheid daar, fantastisch!"


www.opgevenisgeenoptie.nl