Deelnemers van de Roll-Over worden muzikaal binnengehaald in Steenderen.
Deelnemers van de Roll-Over worden muzikaal binnengehaald in Steenderen. Foto: Liesbeth Oukes

De eerste avond van de elfde 'wandel' driedaagse

Roll-Over Bronckhorst vanuit Steenderen

Steenderen - De eerste avond van de elfde Roll-Over Bronckhorst op 4, 5 en 6 juni, startte afgelopen donderdag bij Sporthal Het Hooge Wessel. De ruim 75 deelnemers werden welkom geheten door waarnemend burgemeester Helmi Huijbregts en Roll-Over Commissievoorzitter Jan Visser. Vrijdags werd gewandeld in Almen en zaterdag vanuit Zelhem.

Voorzitter van Vereniging De Zonnebloem regio IJsselstreek Josephine Steffens keek toe hoe de burgemeester de vrijwilligers, deelnemers en sponsoren bedankte en hen een goede Roll-Over wenste. Het was al mooi weer.

Jan Visser heette eveneens iedereen welkom, in het bijzonder de burgemeester. Hij bedankte de sponsoren en de hoofdsponsoren Harold en Babs Achterkamp van de RegioBank en Vrienden van de Zonnebloem.

Ruim 75 deelnemers op pad langs fraaie route

Deze avond gingen ruim 75 gasten op pad voor een fraaie route rond de kern Steenderen. De burgemeester duwde een rolstoel om deze elfde editie te openen.

In het fraaie buitengebied is ook Fruitboerderij Horstink waar mandarijnen klaarstonden voor onderweg. Bij de boerderij van de familie Uenk werd pauze gehouden met koffie of thee en krentenwegge.
Dansgroep De Iesselschotsers lieten hun dansen zien, maar gingen ook met de gasten aan de rol. Daarna vertrokken de gasten voor het tweede deel van de wandeling.
Terug bij de sporthal stond Muziekvereniging Nieuw Leven klaar voor een serenade. Zij speelde vele marsen, tot iedereen weer terug was.
De dagdeelnemers haalden hun medaille en de anderen stempelden hun kaart af. Bij de kar van IJsboerderij De Steenoven konden de liefhebbers een ijsje kopen.

Vrijdag 5 juni ging de wandeling rond Almen. Start en finish was bij Voetbalveld SV Almen. De deelnemers werden muzikaal ingehaald door de Muziekvereniging Juliana Almen.
De laatste dag alweer, zaterdag 6 juni werd gestart bij Venster Techniek in Zelhem. Daar sprak wethouder Paul Seesing en hij duwde een rolstoel om deze laatste dag te openen. Gasten genoten van muziek van Dweilorkest 'Niet Zoegen moar Bloazen' uit Halle op het rustpunt.
Weer terug in Zelhem kregen alle deelnemers hun welverdiende medailles omgehangen door Drie Dames van Stand. Harmonie Prinses Juliana uit Zelhem bracht een serenade en vrijwilligers deelden zonnebloemen uit.
Jan Visser bedankte elke avond iedereen voor de deelname, de muziek voor hun optreden en Gerhard Hebben voor het verzorgen van het geluid.


www.rolloverbronckhorst.nl