Jan Wolsink (85) en Dien Wassink (81).
Jan Wolsink (85) en Dien Wassink (81).

'Opa kan alles maken', is de veel geuite kreet in de familie

Jan en Dien zestig jaar getrouwd

Zelhem - Jan Wolsink (85) en Dien Wassink (81) kwamen elkaar voor het eerst tegen op een feest van voetbalvereniging Zelhem. De vonk sloeg over en op 7 juni 1955 trouwden ze. In eerste instantie woonden ze bij de ouders van Dien in, maar toen in 1957 de huizen aan de Groen van Prinstererstraat gebouwd werden, konden ze er één huren en daar wonen ze sinds dat moment nog steeds tot volle tevredenheid. Wethouder en locoburgemeester, dhr. Anton Peppelman, ging zondagmorgen 7 juni bij het diamanten paar op bezoek om namens het gemeentebestuur de felicitaties over te brengen. Later op die dag kwamen vele vrienden, buren en bekenden het paar feliciteren tijdens een receptie bij Coen Evers in de Keijenborg.

Jan heeft het grootste deel van zijn arbeidzame leven als vrachtwagenchauffeur gewerkt bij de firma Reindsen. Aanvankelijk wilde hij timmerman worden maar kwam via via als boerenknecht bij boer Hebbink terecht. Daar kwam hij in aanraking met de tractor en behaalde hij z'n rijbewijs, waarna hij de overstap maakte.

In die beginjaren werkte hij ook nog als chauffeur bij de Coöperatie, waarna hij in 1962 definitief naar de firma Reindsen ging. Eerst om aardappels te halen voor de Aviko, maar later als internationaal chauffeur om de patat over Europa te verspreiden. Zo was Jan bijvoorbeeld in Berlijn toen de Muur viel.

Een internationaal rijdende chauffeur is veel van huis, dus de opvoeding van de vijf kinderen (2 jongens en 3 meisjes) lag voor een groot deel in handen van Dien, die daar nooit een probleem van maakte. Daarnaast werkte ze ook nog in de huishouding en soms in de kledingwinkel bij de familie van Dijk.
De kinderen hebben inmiddels met vijf kleinkinderen gezorgd dat ze opa en oma zijn en inmiddels zijn er ook al twee achterkleinkinderen geboren.

Het paar stelt zich actief op in verenigingsleven

Na zijn pensionering in 1990 heeft het paar zich, als echte verenigingsmensen, actief opgesteld in het Zelhemse verenigingsleven. Zo draaide Jan jarenlang de kantine van de schietvereniging, zijn ze actief lid van de Anbo en zijn ze altijd bezig met de buurtvereniging. Daarnaast is Jan altijd in de weer om dingen te maken of te repareren. "Opa kan alles maken" is de veel geuite kreet in de familie.

Dien mag daarnaast graag puzzelen en spelletjes spelen en als het weer het toelaat, springen ze samen op de fiets (e-bike) om te genieten van de omgeving. Ondanks dat Jan een redelijk groot medisch dossier heeft, voelt hij zich prima en samen hopen ze er nog een aantal mooie jaren aan toe te voegen.