Inge Arendsen.
Inge Arendsen. Foto:

Epilepsiefonds

Regio - In de week van 8 tot en met 13 juni gaan ruim 30.000 vrijwilligers op pad om te collecteren voor het Epilepsiefonds. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft 30 procent last houden van aanvallen. Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Nationaal Epilepsie Fonds financiert onderzoeken die genezing dichterbij brengen. Naast het steunen van onderzoek, geeft het fonds voorlichting en hulpverlening waaronder aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.
Het Nationaal Epilepsie Fonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 8 juni voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.


Voetpraktijk Bronckhorst

Hengelo – Zaterdag 13 juni opent pedicure Inge Arendsen haar nieuwe Voetpraktijk Bronckhorst aan de Varsselseweg 27. Deze dag is tevens open huis en worden belangstellenden uitgenodigd te komen kijken van 11.00 tot 15.00 uur.

Inge Arendsen-Pelskamp volgde haar opleiding in Doetinchem naast haar werk in de zorg. "Ik wilde iets voor mezelf doen en alle voorwaarden, mede door mijn werk en privésituatie, waren er," legt Inge uit. Gaandeweg de opleiding werd Inge steeds enthousiaster over het vak van pedicure. Al snel ging Inge aan de slag om een eigen praktijkruimte te realiseren in het gebouw naast haar woning. Deze is goed te bereiken en het is mogelijk voor de deur te parkeren. Privé en zakelijk worden zo goed gescheiden.

Haar diploma hangt nu aan de muur in haar drempelvrije, ruime en hygiënische behandelkamer. Wie binnenkomt ziet een nette en verzorgde ruimte. Het uitzicht geeft een gemoedelijke sfeer. De stoel kan worden versteld, zodat de cliënten goed kunnen zitten en zijzelf een goede werkhouding kan aannemen. "De meest ideale situatie voor zowel cliënt als voor mij." Ze begrijpt heel goed dat veel mensen niet altijd kunnen komen. "Ik heb iemand bereid gevonden om mensen op te halen: een haal- en brengservice," vervolgt ze enthousiast. "Als ook dat niet gaat, kom ik graag bij hen thuis."
Inge geeft in haar nieuwe praktijk advies ter voorkoming van klachten, ze verwijdert eelt en likdoorns, behandelt kloven en hielkloven, nagels en nagelproblematiek zoals ingroeiende teennagels en schimmelnagels. "Naast het behandelen probeer ik ook de oorzaak van het probleem te achterhalen. Indien nodig wordt er doorverwezen naar een andere discipline zoals de huisarts, praktijkondersteuner of podotherapeut."
Met behulp van bijvoorbeeld nagelprothesetechnieken kan genezing heel goed samen gaan met cosmetisch. Ook het lakken van de nagels met gellak en voetmassage kan zij verzorgen. Uiteraard kan men ook bij haar terecht wanneer er geen klachten zijn, maar wel graag een uitgebreide voetverzorging wil.

"Al een tijdje speelde in mijn hoofd, dat ik 'iets' met voeten wil gaan doen. Tijdens mijn zwangerschap hoorde ik over voetreflexzonetherapie en dat leerde mij dat je goed voor je voeten moet zorgen. Ik doe aan hardlopen en in mijn werk sta ik veel. Ik zie om mij heen dat goede voetverzorging essentieel is voor bewegen. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren. Als je pijn aan je voeten hebt, kun je niet goed bewegen: Sporten doet meer pijn, ouderen ontzien zichzelf en het lichaam van de kinderen past zich aan door zich anders te gaan bewegen met alle gevolgen van dien.
Het is een en, en, en verhaal. Het heeft mij doen besluiten om de opleiding te gaan doen. Ik ben een mensenmens. Het is fijn om mensen van hun pijn af te helpen als ze een ingegroeide nagel hebben of een likdoorn. Die blije gezichten ook, fijn dat ik dat kan doen."

Voetpraktijk Bronckhorst is geopend op afspraak.


(0575) 462371 / (06) 30008136
info@voetpraktijkbronckhorst.nl
www.voetpraktijkbrockhorst.nl