Voorlezen, begrijpend lezen, koorlezen en vele leesspelletjes passeren de revue.
Voorlezen, begrijpend lezen, koorlezen en vele leesspelletjes passeren de revue. Foto: Bernadet te Velthuis

Anders lezen bij Het LeesLab

Lezen in je zomervakantie

Regio Als je graag leest, ben je vast blij als je vakantie hebt. Dan kun je lekker urenlang in je favoriete boek duiken! Als je niet zo'n lezer bent, is vakantie ook heel fijn. Dan hoef je eindelijk zes weken lang helemaal geen boek meer aan te raken. Of... kun je dan juist beter af en toe, op een LEUKE manier, iets met lezen doen? Zodat je je leesniveau op peil houdt?

Voor ieder kind, of het nou veel of weinig van lezen houdt, organiseert 'Alice Begeleidt' in de zomervakantie tien keer Het LeesLab. Het LeesLab werkt samen met Bibliotheek West-Achterhoek, Bibliotheek Oost-Achterhoek en Bibliotheek Achterhoekse Poort, die tien van hun locaties beschikbaar stellen.

Een uur lezen op veel manieren met het Leeslab

In tien keer een uur krijgen de kinderen in groepjes van zes tot tien deelnemers op allerlei manieren leesonderwijs. Voorlezen, duolezen, begrijpend lezen, koorlezen, flitsen en vele leesspelletjes passeren de revue.

Ook kunnen er boeken geleend worden op eigen niveau. De lessen worden verzorgd door professionals en zoveel mogelijk op maat aangeboden. Het algemene uitgangspunt is: Lezen is Leuk. Lid zijn of worden van de bibliotheek is wenselijk maar niet nodig.

Tijden en kosten
De LeesLab Kalender met locaties, data en tijden vind je op www.hetleeslab.nl. Daar staat ook meer informatie, zoals de flexibele regeling wanneer een kind een keer verhinderd is.

Het LeesLab kost € 70,00. Dat is dus € 7,00 per keer, of als je maar zeven keer zou kunnen, € 10,00 per keer. Het LeesLab valt binnen de gemeentelijke participatieregelingen.

Aanmelden
Aanmelden kan op de website van Alice Begeleidt. De inschrijving is definitief wanneer het lesgeld betaald is.

Het LeesLab wordt mede mogelijk gemaakt door de IDeefabriek Achterhoek.


www.hetleeslab.nl

Afbeelding