Goede omstandigheden voor menners tijdens de Bronckhorster Paardenmeerdaagse.
Goede omstandigheden voor menners tijdens de Bronckhorster Paardenmeerdaagse.

Bronckhorster Paardenmeerdaagse ook dit jaar weer een groot succes

Genieten van landschap

Bronckhorst - Vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei werd voor de zevende keer de Bronckhorster Paardenmeerdaagse georganiseerd door menverenigingen In de Reep'n (Vorden), In Stap en Draf (Hengelo) en Onder de Zweppe (Zelhem). Dit jaar bedroeg het aantal deelnemers over deze 3 dagen ruim 300.

Onder goede weersomstandigheden voor de paarden, menners en ruiters werden de deelnemers verrast op mooie tochten in de gemeente Bronckhorst. Deze drie dagen werden routes gereden van ongeveer 25 รก 30 kilometer door de omgeving van Vorden, Hengelo en Zelhem. Iedere aanspanning en ruiter ontving een routebeschrijving en op een aantal plekken werd de route met pijlen aangegeven. Het geweldige natuurschoon en de prachtige landschappen waarlangs de routes leiden leverde veel deelnemers het gevoel van het echt kunnen onthaasten waarmee Bronckhorst weer goed op de kaart is gezet.
Vrijdag voerde de tocht richting Vorden en werd ondermeer de omgeving Linde en 't Zelle aangedaan terwijl 's zaterdags het gebied in de omgeving van het Hengelose zand werd verkend. De prachtige oude lanen en zichtlijnen werd door de deelnemers erg gewaardeerd.
Op zondag ging de tocht richting Zelhem en bestond de route voor 80% uit bospaden en zandwegen door bosrijke omgeving. De samenwerking tussen de organiserende verenigingen verliep perfect en de deelnemers waren dan ook enthousiast over het geheel van deze 3 dagen.
Komend jaar zal de meerdaagse gehouden worden op 27, 28 en 29 mei en een groot aantal deelnemers heeft aangegeven volgend jaar zeker terug te komen.


Bloemers versterkt MEE Oost-Gelderland

Doetinchem - Vanaf maandag 15 juni komt Henk Bloemers, voormalig commercieel directeur van De Graafschap, MEE Oost-Gelderland versterken. MEE, de stichting die zich inzet voor kwetsbare mensen met een beperking, is blij met de komst van Bloemers.
Directeur-bestuurder Esther Kopmels: "MEE wil helpen om de herkenning van mensen met een beperking te verbeteren en hun deelname aan de samenleving te verbeteren. Henk Bloemers kan vanuit een heel andere wereld relaties leggen en verbindingen smeden met name richting het bedrijfsleven en andere organisaties. Dat helpt onze dienstverlening te verbreden en kan onze marktpositie aanscherpen."

Ook kan Bloemers helpen om meer bekendheid te geven aan deelmee.nl, het platform om kennis te delen dat MEE heeft ontwikkeld.