De bovenbouw van basisschool De Bongerd beleefde een topdag bij Nemo.
De bovenbouw van basisschool De Bongerd beleefde een topdag bij Nemo. Foto:

Aan de slag met allerlei proefjes en allerlei opdrachten

De Bongerd op excursie naar Nemo in Amsterdam

Hoog-Keppel - De bovenbouw van basisschool De Bongerd uit Hoog-Keppel ging donderdag 21 mei op excursie naar Science Center Nemo in Amsterdam. Daar ontdekten zij de wereld van wetenschap en techniek.

Eerst gingen ze op de fiets van Keppel naar Wehl. Om 9.15 uur stapten ze in de trein op weg naar een wereld vol wetenschap en technologie in het Amsterdamse museum.

'Wat is kortsluiting'
De leerlingen gingen allerlei proefjes doen en aan de slag met opdrachten. 'Wat is kortsluiting' 'Hoe wordt stroom gemaakt', 'Hoe beweegt elektriciteit', deze vragen werden onderzocht. Ook kregen ze een workshop over microscopen. Het was voor de kinderen een topdag bij Nemo in Amsterdam.


www.bsdebongerd.nl


Netwerkbijeenkomst

Zelhem - Vanuit de historie zijn paarden sterk verbonden met de Achterhoek. Door die verbondenheid en omdat de beursorganisatie ruimte bood om alle facetten van het paard en beleven, organiseren verschillende verenigingen samen met de Koninklijke Hippische sportbond (KNHS) tijdens de beursdagen een Paard en Beleven Event.

Vanuit de Koninklijke Hippische sportbond (KNHS) is het belangrijk dat het event laagdrempelig is en ondersteund wordt door de plaatselijke verenigingen. En omdat hierdoor een mooie samenwerking ontstaat tussen verschillende verenigingen stimuleert de KNHS Regio Gelderland dit initiatief en draagt bij aan de organisatie.
Een vereniging moet in basis een veilige plek zijn om te sporten en te verbinden. De samenwerkende verenigingen brengen dat allen nu al in de praktijk door het organiseren van een buitenrit, spelletjesdag, onderlinge wedstrijden, een strandrit en de jaarlijkse grote wedstrijd. Met zo'n jaarlijks concours wordt er ook altijd weer een beroep gedaan op de plaatselijke ondernemer voor financiële ondersteuning en de vrijwilligers voor de organisatie. Voor de organisatie een mooie gelegenheid om tijdens dit evenement een netwerkbijeenkomst te organiseren met en voor de verenigingen, sponsoren en andere relaties.
Onder het genot van een hapje en een drankje is een leuk inspirerend programma met een aantal sprekers, zoals Riet de Graaf van LTO en Eddy Sticker, hippische ondernemer.
Wie ook geïnteresseerd is in de netwerkbijeenkomst op de Land & Tuinbouwbeurs Achterhoek op woensdag 3 juni, kan zich aanmelden via de mail. Land & Tuinbouwbeurs is aan de Petersdijk (doorgaande weg Zelhem-Ruurlo). Voor meer info: paardenbelevenachterhoek@gmail.com