Eigenaar van De IJsselhoeve Willie Niels en organisator Kees Boumeester tonen trots de cheque met de opbrengst van de benefietavond.
Eigenaar van De IJsselhoeve Willie Niels en organisator Kees Boumeester tonen trots de cheque met de opbrengst van de benefietavond. Foto:

Organisator Kees Boumeester: 'Trots op onze gemeenschap'

Opbrengst benefietavond Alped'Huzes ruim 8.700 euro

Drempt – De benefietavond voor de Alped'Huzes die Kees Boumeester woensdag 27 mei organiseerde heeft ruim 8.700 euro opgebracht voor het onderzoeksfonds van het KWF. DremptenaarBoumeester kijkt terug op een zeer geslaagde avond met een geweldige opbrengst.

Als fanatiek wielrenner besloot Boumeester dit jaar mee te doen aan de Alped'Huzes die gepland staat op donderdag 4 juni aanstaande. Bij deze actie is het de bedoeling dat de deelnemers op één dag hardlopend, wandelend of fietsend tot maximaal zes keer de legendarische Alped'Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Boumeester organiseerde daarvoor afgelopen woensdag een benefietavond bij restaurant & partycentrum De IJsselhoeve in Doesburg.

'Het was werkelijk een fantastische en bijzondere avond', blikt de organisator enkele dagen later terug. 'André Nijenhuis uit Doetinchem opende de avond met zijn verhaal over zoon Bas die op vijftienjarige leeftijd overleed aan kanker. Een heel persoonlijk en aangrijpend verhaal. Daarna werd ons team voorgesteld want met z'n achten proberen we donderdag zo vaak mogelijk die berg op te klimmen. En toen was het de beurt aan Hans Keuper die op een geweldig leuke manier alle gesponsorde producten probeerde te veilen tegen een zo hoog mogelijk bod. Zijn uitspraken, anekdotes, spontane liedjes en blinde verkopen waren werkelijk hilarisch', vertelt Boumeester met een lach op zijn gezicht.In de pauze waarin alle gasten konden genieten van een uitgebreid warm en koud buffet werden nog spontaan twee veilingproducten aangeboden waaronder een vakantieverblijf van een week in een appartement in Salzburg in Oostenrijk. Daarna werd het programma weer hervat met een optreden van zanger Peter Borkes die het publiek opwarmde voor de tweede veilingronde.

Gastheer Jos Sloot rondde de avond vervolgens af en vroeg Boumeester om een voorlopige inschatting van de opbrengst te maken. Daarop maakte de organisator de schatting van 6.500 euro. 'Enkele dagen later ben ik met Willie Niels, eigenaar van De IJsselhoeve, exact alles gaan berekenen en kwamen we zelfs uit op 8.753,26 euro. Echt onvoorstelbaar dat we met 51 sponsoren en 118 gasten in de zaal samen zoveel geld bijeen hebben gebracht. Ik ben trots op onze gemeenschap en bedank iedereen die hieraan heeft bijgedragen!' De geweldige opbrengst van de benefietavond is voor de Dremptenaar een extra stimulans voor de beklimming van aanstaande donderdag.