Jelle Beekman, Oscar Stevering en Antoine Bertram.
Jelle Beekman, Oscar Stevering en Antoine Bertram. Foto:

Estafetteloop Keppelrun 2015 heeft een verrassend parcours

Primeur voor Oscar, Antoine en Jelle

Hoog-Keppel- Op zondag 14 juni aanstaande wordt de achtste editie van de Keppelrun gelopen. Een professioneel hardloopevenement over 5 en 10 kilometer voor ervaren en onervaren hardlopers. Voor de jeugd is er de Aviko-Jeugdloop over 1 kilometer en een spannende estafetteloop met dit jaar een verrassend parcours.

De Keppelrun heeft inmiddels niet alleen regionaal maar ook landelijk een steeds groter bereik. Uit het hele land reizen hardlopers af naar Hoog-Keppel om deel te nemen aan het evenement dat bekend staat om zijn vlotte parcours met weinig hoogteverschillen door de mooie bosrijke en landelijke omgeving.

Het merendeel van de jeugdige lopers is natuurlijk afkomstig uit Keppel en omgeving. Zo ook Jelle Beekman (11) uit Hoog-Keppel en Oscar Stevering (12) en Antoine Bertram (11) die allebei uit Laag-Keppel afkomstig zijn. De drie jeugdige deelnemers zijn vrienden en hebben zich aangemeld voor de estafetteloop: drie deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar lopen elk ruim 800 meter en zorgen tussentijds voor een goede overdracht van het estafettestokje. "Het wordt voor ons alle drie de eerste keer dat we daaraan meedoen", vertelt Jelle. De drie hebben al vaker meegedaan op de 1 kilometer maar de estafetteloop is een geheel nieuwe uitdaging voor ze. 'We zitten samen op voetbal bij HC'03 dus we hebben wel een goede conditie en vertrouwen op een mooi resultaat maar het gaat natuurlijk ook om het goed overdragen van het stokje', vertelt Oscar. De jongens hebben daarom het plan opgevat samen te oefenen. "We doen voor de lol mee", voegt Antoine eraan toe "en ik ga me niet doodrennen maar het is wel heel leuk als we een goede tijd neerzetten." De jongens zijn leerlingen van basisschool De Bongerd in Hoog-Keppel die een sponsorloop heeft gekoppeld aan de jeugdloop. Jelle, Oscar en Antoine lopen dus niet alleen voor zichzelf maar ook om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderhoud van hun school.

Het parcours van de estafetteloop is dit jaar spannender gemaakt door de loop uitsluitend op de Monumentenweg te houden.

Studenten begeleiden jeugdige lopers

De lopers rennen daar heen en weer en kunnen elkaar zo de hele tijd zien. De strijdlust wordt daarmee vergroot en het publiek kan het favoriete team gedurende de hele loop aanmoedigen. Voorafgaand aan de Aviko-Jeugdloop begeleiden net als voorgaande jaren studenten van het Graafschap College uit Doetinchem de jeugdige lopers door middel van een warming-up. Ook tijdens de wedstrijd coachen zij de lopers om zo optimaal mogelijk te presteren. Voor de studenten is dit een bijzondere studie-opdracht en het enthousiasme van deze zogenaamde Keppelcoaches werkt aanstekelijk op de jeugd.
Iedere deelnemer van de jeugdloop en de estafetteloop ontvangt een medaille en een ijsbon van IJsboerderij De Steenoven uit Hummelo. De teams die als eerste, tweede en derde over de finish komen ontvangen bovendien een mooie prijs. Tijdens de prijsuitreiking in sporthal Hessenhal worden er ook nog twee fietsen verloot, gesponsord door Sonneveld Rijwielen uit Doesburg. Inschrijven is mogelijk op zondag 14 juni van 08.30 tot 12.00 uur in de sporthal.


www.keppelrun.nl