Petra Jolij, Annette Kok en Erik Buunk promoten de zwemvierdaagse Hengelo.
Petra Jolij, Annette Kok en Erik Buunk promoten de zwemvierdaagse Hengelo. Foto: Liesbeth Oukes

Zwemvierdaagse Hengelo

Hengelo - De zwemvierdaagse in het zwembad Het Elderink vindt plaats van 22 tot en met 26 juni. De organisatie is dit jaar in handen van de Stichting Zwembad Het Elderink, waarbij de organisatoren van Zwemvereniging He-Key mee helpen aan de overdracht.

De zwemvereniging He-Key stopt te bestaan na meer dan 40 jaar. Het is lastig om voldoende bestuursleden te vinden. "Jeugd hebben we genoeg," aldus Petra Jolij, secretaris van He-Key. De organisatie van de avondzwemvierdaagse wordt al overgedragen naar Het Elderink. "De zwemvereniging is daar ruim 40 jaar geleden mee begonnen. Het werd een traditie, " vertelt Erik Buunk, interim voorzitter van He-Key. "We hebben overlegd met het zwembad of ze interesse hadden om de organisatie over te nemen en daar was zeker sprake van."

Dit jaar wordt de organisatie nog samen gedaan. "Zij hebben zo'n mooi draaiboek," legt Annette Kok, voorzitter van Stichting Zwembad Het Elderink uit. "Alle vrijwilligers blijven ons ondersteunen., daar zijn we heel erg blij mee."

Iedereen ouder dan 10 jaar zwemt 500 meter per dag. Kinderen tot en met 10 jaar hebben aan 250 meter per dag voldoende. De zwemslag is naar keuze. Iedereen die 4 dagen 'vol' zwemt, ontvangt de zwemvierdaagse medaille. Starten kan vanaf 19.00 uur en doorgaan tot 20.15 uur. Maandag 22 juni wordt de zwemvierdaagse om 19.00 uur geopend. Kinderen t/m 6 jaar, kunnen van maandag tot en met vrijdag starten om 18.30 met max. 1 betalende begeleider.

Tijdens de zwemvierdaagse is van alles te doen: voor de kleinste niet-zwemmertjes een springkussen, de speeltuin en een clown en er is elke avond muziek. Maandag: Brandweercircuit, dinsdag muziekvereniging Concordia, woensdag een demonstratie waterpolo en zelf wedstrijdjes meedoen, donderdag allerlei leuke spelactiviteiten in en om het water en vrijdag het muntje duiken voor een zakje snoep en de bloemenkraam.

Vrijdagavond wordt door He-Key aan het zwembad een herinneringsplaquette aangeboden die een prominent plekje bij het bad zal krijgen. Een mooie herinnering aan de zwem- en waterpolovereniging He-key


www.zwembadhetelderink.nl
www.he-key.nl


10 juni Buitenspeeldag

in Park de Bleijke

Hengelo - Op woensdag 10 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag. Met hulp van Jantje Beton wordt er een feestje van gemaakt in Cool Nature Park de Bleijke in Hengelo.

"Kom je ook? Vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur kun je volleyballen, badmintonnen, waterdiertjes zoeken, vissen vangen en pannenkoeken bakken op de buitenkeuken. Uiteraard is het park gewoon open en kun je ook andere dingen doen zoals hutten bouwen, kruiden plukken en proeven, op de speeltoestellen spelen of gewoon lekker zitten. Trek lekker je buitenspeelkleren aan dan kun je nog meer plezier maken. En als het regent? Tja dan worden we nat! We zien je graag op 10 juni en neem gezellig al je vriendjes mee!"