Vanaf 10 juni gratis boeken lenen bij FF naar Steef

Boekenuitleen Hummelo

Hummelo - Vanaf 10 juni, 14.00 uur heeft Hummelo een eigen Boekenuitleen. Dit uitleenpunt wordt geopend bij 'FF naar Steef', aan de Dorpsstraat 1, waar achterin de zaal een heuse bibliotheek is ingericht.

Na het verdwijnen van de bibliobus bleek er in Hummelo, Keppel en Drempt toch behoefte aan een bibliotheek te bestaan. Dat bleek uit een onderzoek naar 'bibliothecaire voorzieningen' van de Stichting Welzijn Drempt, Hummelo en Keppel en de Dorpsraad Hummelo in 2013. Een spontaan particulier initiatief zorgde ervoor dat Hummelo een Boekenuitleen kreeg.
Lies Strijker, een van de initiatiefnemers vertelt: "We zaten wat na te praten bij FF naar Steef, na de maaltijd waarvoor we daar elke woensdagavond bij Eten wat de Pot schaft aanschuiven. Toen stelde Steef voor dat hij achterin de zaal wel een ruimte kon creëren voor een boekenuitleen. We hadden nog rekken uit de tijd van mijn antiquariaat in de opslag staan en mijn dochter stelde een grote tafel beschikbaar. Vervolgens hebben we bij al onze vrienden en kennissen gevraagd of ze boeken wilden afstaan. En we hebben natuurlijk onze eigen boekenkast ook eens doorgespit. Binnen de kortste keren hadden we een bibliotheek!"
Na 10 juni kan iedereen terecht bij de Boekenuitleen, op woensdagmiddag, van 14.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond, van 20.00 tot 22.00 uur. De uitleen is gratis, als u een boek wilt lenen, wordt alleen uw naam genoteerd. Er wordt gekeken om ook op andere plaatsen, onder andere Het Hyndendal, een Boekenuitleen te realiseren. Wie op woensdagmiddag bij FF naar Steef binnenloopt, kan trouwens ook aanschuiven bij Eten wat de Pot Schaft, de wekelijkse maaltijd à 6,50 euro (uiterlijk dinsdag opgeven bij Steef: 06-30407672 of via e-mail info@ffnaarsteef.nl). In Hummelo kunt u dus voortaan uw honger én uw leeshonger stillen.


www.ffnaarsteef.nl