De Tamboergroep Doesburg zorgde voor de muzikale begeleiding.
De Tamboergroep Doesburg zorgde voor de muzikale begeleiding. Foto: Liesbeth Oukes

Deelnemers van de 48ste Avondvierdaagse
in Hummelo krijgen muzikale intocht

Hummelo - Vrijdagavond 22 mei beleefden de wandelaars van de Avondvierdaagse Hummelo hun laatste van vier wandelavonden, na een prachtige week goed wandelweer. De Tamboergroep Doesburg zorgde voor de muzikale begeleiding van de laatste meters.

Jong Gelre Hummelo en Keppel organiseerde deze avondvierdaagse van maandag 18 tot en met vrijdag 22 mei voor de 48e keer door het fraaie landschap van de voormalige gemeente Hummelo en Keppel. Wandelaars konden kiezen welke vier van de vijf avonden gelopen werden. Voor de schooljeugd wordt de woensdagavond altijd vrij gehouden.
Elke avond om 18.45 uur werd gestart bij Café-Zaal FF naar Steef, behalve de vrijdagavond. Die avond waren de starttijden aangepast, zodat de wandelaars tegelijkertijd met de intocht het dorp konden binnenwandelen.

Op de overgang van de Ruurlose Allee naar de Hessenweg kwamen de wandelaars binnen en stonden familieleden en vrienden de sportievelingen op te wachten met bloemen en snoep. Bij de ijskraam was het even spitsuur.

Aan de tafel werden de medailles uitgereikt aan de trotse deelnemers. Dit jaar 230 wandelaars, die toch maar vier avonden 2,5, 5, 10 of 15 kilometers hadden volbracht.
Dan is het zover voor de laatste meters naar Café-Zaal FF naar Steef in Hummelo. De Tamboergroep van het Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg begeleidde de wandelaars. Gelukkig was dit corps bereid om de muziek te verzorgen, nu dit jaar de muziekverenigingen De Eendracht en Olden Keppel beiden door omstandigheden verhinderd waren.
Met twee vendeliers van het organiserende Jong Gelre Hummelo en Keppel voorop, de muziek en dan de wandelaars ging de optocht het dorp in, waar veel publiek stond te kijken. Bij FF naar Steef speelde de Tamboergroep uit Doesburg nog een aantal vrolijke marsen en kon de avondvierdaagse Hummelo muzikaal worden afgesloten.