De deelnemers aan de kindervakantieweek nemen het op tegen Reppo, de boze en machtigste trol.
De deelnemers aan de kindervakantieweek nemen het op tegen Reppo, de boze en machtigste trol. Foto: Bernadet te Velthuis

Trollenfamilie maakt plannen om naar Zelhem te komen

Kindervakantieweek Zelhem

Zelhem - Vorige week is de Kindervakantieweek met een deel van de vrijwilligers het bos in gegaan voor de jaarlijkse bosinspectie. Tijdens deze controle werd er gekeken of er genoeg plek is voor 180 kinderen en de hutbestendigheid van het bos werd gecontroleerd.

Een verslag van deze bosinspectie: "Deze inspectie was niet zoals andere jaren, halverwege onze ronde kwamen wij een professor van de donkere Universiteit tegen. Sinds jaar en dag weten wij dat er trollen in het Pelikaansebos wonen maar dit belooft niet veel goeds! Op dit moment zijn er maar 6 trollen in het bos maar het blijkt dat de trollen al jaren bezig om het bos uit te breiden zodat de rest van de trollenfamilie in Zelhem kan komen wonen. De trollen hebben gelukkig één groot probleem, overdag veranderen ze in steen want ze kunnen niet tegen licht. Via een echte waarzegster zijn we erachter gekomen dat de trollen deze professor hebben ingehuurd om een speciale staf te ontwikkelen zodat zij wel tegen licht kunnen. Met deze staf kunnen de trollen overdag het dorp en zo Zelhem veranderen in een groot bos.
De deelnemers aan de kindervakantieweek nemen het op tegen Reppo, de boze en machtigste trol. Reppo geeft de andere trollen de opdracht om branden te stichten, mensen te verjagen en bomen te kweken."

De vakantieweek: 180 kinderen en 50 vrijwilligers

180 kinderen en 50 vrijwilligers zorgen elk jaar voor het succes van de Kindervakantieweek. Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus 2015 kunnen kinderen onbezonnen hutten bouwen, spelletjes spelen in het bos en meedoen aan een spooktocht. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Inschrijven
De inschrijving voor deze Trollenweek opent op 1 juni en zal net als vorig jaar digitaal gaan via de site www.jeugdsooszelhem.nl; dit jaar is er ook een mogelijkheid tot online betalen. Het inschrijfgeld bedraagt €17,50 per kind. Let op: de inschrijving is pas definitief als er betaald is.
Mede door sponsoring van ondernemingen uit Zelhem en omstreken kan de Kindervakantieweek georganiseerd worden voor die €17.50 per deelnemend kind. Ook u kunt de Kindervakantieweek steunen door sponsorkaarten van Jumbo Hollak in Zelhem te sparen van 10 tot en met 14 augustus. De volle kaarten en/of zegels kunnen ingeleverd worden in het vakje 'Jeugd- en Jongerensociëteit' bij Jumbo Hollak of ze kunnen afgegeven worden aan een vrijwilliger.


www.jeugdsooszelhem.nl
info@jeugdsooszelhem.nl