Alex van den Broek veelvoudig Nederlands kampioen ook aan de start in Zelhem.
Alex van den Broek veelvoudig Nederlands kampioen ook aan de start in Zelhem. Foto:

30 en 31 mei: Open Nederlandse Kampioenschappen op de Langenberg

Trial op hoog niveau

Zelhem - Op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei is het weer show-time op de unieke ZAMC motorsportaccommodatie de Langenberg. Zoals al sinds 1976 vinden er ook nu weer trialwedstrijden plaats voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Iedereen die in deze mooie tak van motorsport 'iets voorstelt' wil daar zeker bij zijn. Om de kampioenspunten zal flink worden geknokt. Ook vanuit het buitenland zijn altijd rijders die de competitie in Zelhem opzoeken Het wordt absoluut weer een spannende aangelegenheid met staaltjes rijtechniek die het publiek met grote verbazing zal volgen.

Op zaterdag 30 mei bijten de Nationale jeugdrijders de spits af. Er worden voor de 5 jeugdcategoriën 8 selectieve hindernissen (non-stops ) gebouwd die elk 4x gereden zullen worden. Ca. 40 trialtalenten staan te popelen om te mogen starten, iedereen wil immers graag rijdenop het terrein waar in 2012 nog een fantastische EK is verreden.
De ZAMC heeft diverse ijzers in het vuur voor mooie klasseringen. Ting Yeuh Boezewinkel uit Diepenheim staat in de Kampioensklasse op de 2e plaats, Jasper te Mebel uit Silvolde en Stefan Jurriëns uit Dieren staan 3e en 4e in de Aspirantenklasse. Deze 3 jongelingen zijn de laatste tijd heel veel op "de Langenberg" te vinden om te trainen om volgend jaar met de grote jongens mee te kunnen doen.

Pittige hindernissen op de Langenberg

Op zondag 31 mei staan de 'grote mannen' aan de start voor hun 3e ONK dit jaar. Opnieuw een wedstrijd op de Langenberg waar met grote belangstelling naar wordt uitgekeken ondanks, of misschien wel dankzij, dat de hindernissen altijd erg pittig zijn. De ONK deelnemers krijgen 10 non-stops voor hun kiezen die het uiterste van hun zal vergen. Ook hier worden 4 ronden gereden volgens het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe trial- reglement, het zogenaamde non stop principe.

De ZAMC non-stop bouwers hebben bewezen echte vakmensen te zijn en weten iedere keer weer prachtige en gevarieerde hindernissen te creëren. In de trialwereld zijn de hindernissen in Zelhem, met stoere namen zoals de Adelaar, de Belgische brokken, Red Rock's en de Waterval, berucht en beroemd. Ze zijn in elk geval uniek en brengen deelnemers vaak veel problemen. De ZAMC - Zelhem is waarschijnlijk wel de meest bekende trialclub in Nederland, heeft ruim 100 actieve trialleden die uit geheel Nederland (en Duitsland ) met regelmaat naar Zelhem komen om te trainen.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. De route naar de Langenberg (aan de Korenweg in Zelhem ) wordt middels bewegwijzering aangegeven. De toegang is gratis.


7e Editie Bronckhorst B Jeugd Toernooi

Zelhem - De Voetbalvereniging Zelhem verzorgt op zaterdag 6 juni het Bronckhorst B jeugd Toernooi. Het is de 7e keer dat de VV Zelhem dat toernooi organiseert.

Er wordt deze editie deelgenomen door 9 B-teams uit de gemeente Bronckhorst van de clubs Zelhem, Zelos (B1 en B2), Halle, Keijenburgse Boys, Pax, HC'03, Basteom en Vorden.

De Voetbalvereniging Zelhem is er in geslaagd om wederom de medewerking te verkrijgen van de (inter)nationale top - scheidsrechter Bas Nijhuis. Bas (nu 38 jaar). Bas begon op zijn vijftiende jaar met het fluiten van (jeugd) voetbalwedstrijden. In het seizoen 2005/2006 kreeg Nijhuis de A-status voor scheidsrechters van de KNVB en fluit sinds 2005 op eredivisie niveau en kort daarna ook op internationaal niveau. Inmiddels Fluit Bas regelmatig Interlands en wedstrijden in de Champions League.

Het Bronckhorst toernooi op 6 juni kent tevens weer de medewerking van de politieke partijen CDA, PvdA en VVD van de gemeente Bronckhorst (prijsuitreiking) en De Graafschap o.a. voor de verkiezing beste speler van het toernooi en door medewerking van een keeper voor de strafschoppen series van elk team.

Het toernooi, dat mede mogelijk is gemaakt door diverse sponsoren waaronder de hoofdsponsoren Rabobank en Totaalsport.nl, vindt plaats op sportcomplex de Pol van de VV Zelhem en start om 10.00 uur. De finalewedstrijden vinden plaats tussen 13.30 en 15.30 uur en worden dus geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis. De prijsuitreiking is gepland om circa 15.45 uur. Toegang is gratis en uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd en welkom namens de VV Zelhem om de wedstrijden te komen bekijken.


www.vvzelhem.nl


D66 in Toldijk

Toldijk - De gemeenteraadsfractie van D66 houdt regelmatig openbare fractievergaderingen op wisselende locaties in de gemeente Bronckhorst.

Op maandag 1 juni komt de fractie naar Toldijk. Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur welkom in café-restaurant den Bremer. De fractie wil graag met inwoners van gedachten wisselen, dus alle inwoners van Toldijk en omgeving zijn hartelijk welkom.