Op de aspergevelden ziet u de asperge-oogstmachines in bedrijf.
Op de aspergevelden ziet u de asperge-oogstmachines in bedrijf.

Kom kennismaken met de witte asperge op de Aspergehapje-Dag op 30 mei

Al 22 jaar boerderij de Stokhoven in Drempt

Drempt - Op boerderij 'de Stokhoven' in Drempt worden nu voor het 22e jaar witte asperges gestoken. Dit betekent voor veel mensen in onze regio dat ze niet meer de verre reis naar het zuiden des land hoeven te maken.

Een kenner weet namelijk dat je asperges vers bij de teler moet kopen. De asperges zijn niet te vergelijken met de asperges uit de supermarkt en al helemaal niet met die uit blik. Asperges moeten zo vers mogelijk zijn en dat hebben ze bij ´de Stokhoven´goed begrepen. Kwaliteit heeft van begin af aan hoog in het vaandel van het bedrijf gestaan. Elk jaar groeit de vraag naar asperges maar de teelt en verwerking van de 'koningin der groenten' is bij veel mensen nog onbekend. Daarom is de Aspergehapje-Dag een goed moment om eens nader kennis te maken met 'het witte goud'.

Buiten deze dag om is het mogelijk om met groepen een excursie op aspergeboerderij 'de Stokhoven' te organiseren, eventueel met een Aspergeproeverij of Aspergediner. De winkel van Boerderij de Stokhoven is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

De asperge oogstmachine in bedrijf zien

Kom kennismaken met de witte asperge op de Aspergehapje-Dag zaterdag 30 mei. De Stokhoven en haar medewerkers laten u op die zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur alles zien wat er allemaal moet gebeuren voordat die overheerlijke asperges klaar zijn voor de verkoop. Boerderij 'de Stokhoven' vindt u aan de Rijksweg 37 in Drempt en op deze boerderij zijn zeven dagen per week verse asperges te koop in de periode van half april tot en met 24 juni.
Op de aspergevelden ziet u de asperge-oogstmachines in bedrijf. Een unieke hulp bij het steken van de asperges. Vervolgens kunt u in de boerderij zien hoe de asperges gewassen en gesorteerd worden.

Naast deze beziens­waardigheden wordt er nog wat extra's geor­gani­seerd. Op de boerderij worden maaltijden met asperges en aspergesoep bereid zodat u ook verse Dremptse asperges kunt eten. Een andere lekkernij is het asperge-ijs dat IJsboerderij 't Dommerholt speciaal voor deze happening bereidt. Maar er is nog meer georganiseerd: er wordt doorlopend een demonstratie gegeven hoe asperges geschild worden met een nieuwe professionele schilmachine. Er is een presen­tatie van witte wijnen van 'Weingut Hubertushof' die ook geproefd kunnen wor­den. En er wordt een video over de teelt van witte asperges vertoond.


Exposities & Agenda

Museum Smedekinck
Doop- en peuterkleding. Naast historische doopkleding worden ook andere artikelen, die met de geboorte en de doop te maken hebben, tentoongesteld. Dinsdag t/m donderdag + 1e en 3e zondag v/d maand van 13.30 tot 17.00 uur.
Galerie Bibliotheek
'In en over Landschap'. Zeer verrassende en prachtige werken van Ingrid Sewpersad, Annemiki Bok en Loek Hambeukers. De expositie is te bekijken tijdens openingsuren.
Agenda
30 mei: Anbo-rijbewijskeuring voor automobilisten vanaf 75 jaar. Gehouden in 'de Oranjehof', Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem. Aanmelde: 06-27594051, (18.30 - 20.00 uur) of via anbozelhem@gmail.com
30 mei: Textiele Handwerkdag museum Smedekinck.
31 mei: Fietstocht van Halle's Belang. Start tussen 11.00 uur en 12.30 uur bij zaal Nijhof in Halle.
2 juni: Bingo in de Oranjehof. Aanvang: 19.30 uur tot 22.00 uur.
4 juni: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Start: 9.00 uur bij de Oranjehof Zelhem. Afstand: 25 km Inl. 06-49135536.
4 juni: Culinaire Filmontmoeting, Arxtheater Zelhem. Maaltijd, koffie en een fantastische film. Aanvang 18.30 uur. Inlichtingen en reservering: info@arxtheater.nl of eventueel telefonisch op tel. 06-42402559.
6 en 7 juni: Open tuinweekend in de gemeente Bronckhorst en Doesburg. In Zelhem en Halle doen 8 tuinen mee. Brochure verkrijgbaar bij TIP, Smidsstraat in Zelhem.
9 juni: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof Zelhem. Afstand: 15 km Inl. 06-49135536.
18 juni: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof Zelhem. Dagtocht: 45 km Inl. 06-49135536.
23 juni: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Start: 9.00 uur bij de Oranjehof Zelhem. Afstand: 25 km Inl. 06-49135536.
27 juni: Anbo-rijbewijskeuring voor automobilisten vanaf 75 jaar. Gehouden in 'de Oranjehof', Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem. Aanmelden via tel. 06-27594051, tussen 18.30 en 20.00 uur of via anbozelhem@gmail.com


Zomerbridge in Toldijk

Toldijk - De Zomercompetitie van Bridgeclub Bronkhorst startte afgelopen week weer. De maand mei uit en juni wordt er op een vaste locatie gespeeld: Café Den Bremer, aan de Zutphen Emmerikseweg 37.

Deze eerste avond waren 18 paren aanwezig, wat het tot een gezellige competitieavond maakte. Ook zij die afgelopen jaar de bridgecursus volgden, waren present, wat natuurlijk best moedig is en door eerlijke prijsverdeling, viel hen ook een prijs ten deel.
Als nummers 1, 2 en 3 eindigden: Will Snelder & Bert Botschuyver 66,67%; Diny Hartelman & Herman Stapelbroek 64,32% en Joke Damveld & Hans Oldhoven 59,64%.
Hierna genoemden kregen prijs, omdat zij op eerder genoemde plaats eindigden: Gerda Tankink & Corinne van der Kroon; Svatja & Jirka de Wolf en Arie Gouka & Frieda van de Schot. U leest het goed: weinig ervaring? Geen probleem! Gewoon komen en een gezellige avond bridgen, waarin u zelf de spanning bepaalt… U hoeft zich niet van te voren op te geven, wel vragen we u zich tussen 19.00 uur en 19.15 uur als paar, in de zaal te melden. Tot ziens.