Groot Kormelink Optiek in actie voor slechtzienden in Zuid-Soedan

Hengelo - In de periode van 18 t/m 31 mei komt Groot Kormelink Optiek uit Hengelo in actie voor Light for the World. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen met oogproblemen in Zuid-Soedan worden opgespoord en een goede bril krijgen aangemeten.

Zuid-Soedan
Goed zicht is heel belangrijk en dat geldt zeker in ontwikkelingslanden. In Zuid-Soedan bijvoorbeeld komen veel kinderen niet goed mee op school omdat hun slechtziendheid door niemand wordt opgemerkt. Of er is geen opticien in de buurt om een goede bril aan te meten. Als gevolg daarvan verlaten ze voortijdig de school, wat ten koste gaat van hun toekomstperspectief.

Iedereen heeft even veel recht op goed zicht

In de regio Yei heeft Light for the World een oogzorgproject opgezet. Door de inzet van mobiele teams worden oogproblemen bij kinderen opgespoord. Indien nodig wordt een bril aangemeten. De allerarmsten krijgen de bril gratis dankzij de steun vanuit de Nederlandse optiekbranche.

Actie Groot Kormelink Optiek
De mensen van Groot Kormelink Optiek weten als geen ander wat het betekent om goed te kunnen zien. Zij steunen de stichting Light for the World omdat iedereen evenveel recht heeft op goed zicht. Voor elke complete bril, die in de periode van 18 mei tot en met 7 juni bij Groot Kormelink Optiek wordt aangeschaft, doneren zij € 10,00 aan Light for the World.


0575 – 461 771
info@grootkormelinkoptiek.nl
www.grootkormelinkoptiek.nl