Folkband Yssèl.
Folkband Yssèl. Foto: Meike Wesselink

Met als speciale gast de Keltische folkband Yssèl

Concert Zanglust Drempt in Sint Joriskerk

Drempt - Zaterdag 30 mei geeft de gemengde zangvereniging Zanglust een concert in de St. Joris kerk in Voor-Drempt. De avond start om 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro, dat is inclusief twee consumpties.

Sinds september 2014 heeft Zanglust een nieuwe dirigent; Anna Marie Krijgsman. Naast dirigent is zij zangdocente aan de Muziekschool Oost-Gelderland en geeft zij cursussen stemvorming. Onlangs was zij in het nieuws als initiatiefneemster, creatief brein achter de Doetinchemse Passie tocht.

Muziek van Fauré, Mozart en Schubert

Tijdens het concert kunt u luisteren naar muziek van de grote componisten als Fauré, Mozart en Schubert.
Daarnaast is er ook ruimte voor lichtere muziek met hoogtepunten uit de musicals My fair Lady en The West Side Story.
De pianobegeleiding is in handen van Wim Polman.

Zanglust geeft ieder voorjaar een concert. Ieder najaar brengt de toneelgroep een stuk op de planken. Op deze manier komt èn het koor beter tot zijn recht èn heeft de toneelgroep zijn eigen publiek en een langere repetitietijd.

Als muzikale gast is de Keltische Folkkband Yssèl uitgenodigd. Vanuit de liefde voor de Keltische muziek, dans en folklore is de band nog niet zo heel lang geleden opgericht. Ervaren musici en veel passie leveren samen een breed repertoire en zorgen voor veel muzikaal plezier voor muzikanten en publiek. Zowel authentieke als ook meer moderne folk-nummers uit Schotland, Ierland maar ook andere culturen zoals Hongarije en Turkije, passeren de revue en de toehoorders worden als vanzelf meegenomen op een muzikale folkloristische reis. Opzwepende jigs en reels maar ook gevoelige ballades nodigen uit tot genieten, meezingen en dansen.
Zij hebben inmiddels enkele succesvolle optredens achter de rug en zullen na afloop van het concert nog door spelen om onder het genot van een glaasje een klein feestje te bouwen.


www.zanglustdrempt.nl