Francis Wisselink. Foto: Jan Knoef
Francis Wisselink. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Francis Wisselink startte als 22-jarige haar eigen zaak en kijkt daarop terug

25 jaar Kapsalon Francis

Halle - Met een glimlach kijkt Francis Wisselink naar de foto's die 25 jaar geleden waren genomen toen ze als 22-jarige, met slechts enkele jaren ervaring, haar eigen kapsalon opende in het pand waar voorheen slagerij Lovink gevestigd was. Inmiddels zit kapsalon Francis al weer zeven jaar in haar nieuwe pand aan het 'Woageplein'. Zaterdag 23 mei, van 12.30 tot 14.30 uur, wil ze graag samen met haar team, klanten, familie, vrienden en bekenden terugkijken op die 25 jaar en het vieren met een hapje en een drankje.

Francis concludeert terecht: "Ik was 25 jaar geleden gedreven, maar dat ben ik eigenlijk nog steeds. Maar dat moet ook als je een eigen bedrijf wilt runnen." Haar gedrevenheid leidde er toe dat ze al na negen maanden tot de conclusie kwam, dat ze het werk niet alleen aankon en nam een eerste medewerkster in dienst.

Francis: 'We voelen en vullen elkaar goed aan'

Tegenwoordig bestaat het team naast Francis uit Conny en Layla. "Een heel prettig team", aldus Francis. "We voelen en vullen elkaar goed aan en dat vind ik belangrijk om ook het vertrouwen uit te stralen naar de klanten." Voor het verzorgen van de haren gebruikt kapsalon Francis verf- en kleur- en verzorgingsproducten van Lanza en Matrix. Daarnaast worden de make-up producten van Peggy Saga verkocht. Francis: "Ik heb ook een aantal jaren de make-up aangebracht bij klanten, maar tegenwoordig blijft het bij advies en verkoop."
Dat advies geeft Francis ook wel eens ongevraagd. Francis: "Kleurenanalyse is één van mijn specialismen en kleur kan bepalend zijn in het beeld dat je als mens uitstraalt. Als ik bijvoorbeeld mijn huid combineer met 'goud' dan wordt die huid vaal en dof, maar combineer ik het met 'zilver' dan licht de huid op. Bepaalde kleuren passen bij een persoon en andere kleuren helemaal niet. Als ik dan merk dat een klant een verkeerde keuze wil maken, dan meld ik dat. Gevraagd, maar ook ongevraagd."
Wil je een haarbehandeling afspreken dan kun je kapsalon Francis telefonisch bereiken via tel. 0314-631924 of via www.franciskapsalon.nl online een afspraak inplannen.