Jan en Gerda Wielheesen 65 jaar getrouwd.
Jan en Gerda Wielheesen 65 jaar getrouwd. Foto: Jan Knoef

Locoburgemeester Seesink komt 'briljanten' stel feliciteren

Jan en Gerda Wielhesen 65 jaar getrouwd

Zelhem - Vijf jaar geleden was Contact al bij Jan en Gerda op 16 mei op bezoek om het paar te feliciteren met hun (toen) diamanten huwelijk. Nu, vijf jaar later, zijn we weer te gast om op te tekenen dat het goed gaat met hen.

Natuurlijk voelen ze dat ze vijf jaar ouder geworden zijn (Jan 85 en Gerda 86), maar nog steeds mobiel. Jan rijdt nog auto en ook Gerda heeft nog steeds haar rijbewijs. Dus trekken ze er nog steeds graag en vaak op uit. Bijvoorbeeld om op bezoek te gaan bij de kinderen, kleinkinderen en de inmiddels zes achterkleinkinderen. Namens de gemeente Bronckhorst kwam wethouder en locoburgemeester Paul Seesink naar hun seniorenappartement in de ´Oranjehof´ om het 'briljanten' paar namens de gemeente te feliciteren. Zondagmiddag wordt, samen met familie, buurt en vrienden een gezellig feestje gevierd.


Muziek, dans, poëzie, demonstraties, theater; alles is mogelijk

Debuut Open Podium Hummelo

Hummelo - Op zondagmiddag 31 mei organiseert de Stichting Dorpshuis Hummelo een open podium op het knusse binnenplaatsje achter de kerk.

Artiesten van allerlei pluimage zullen acte de présence geven met leuke acts. Muziek, dans, poëzie, een demonstratie van een bijzonder instrument, theater; alles is mogelijk. Er zijn al allerlei toffe aanmeldingen, maar er zijn nog vele plekken open, de organisatie roept dus creatieven op om zich aan te melden.

Over Open Podium
Het is de eerste keer dat de Stichting Dorpshuis dit Open Podium organiseert, maar het stond al erg lang op de verlanglijst om eens te doen. De verscheidene aanmeldingen beloven al veel goeds en ook is de goedlachse spreekstalmeester Frans Miggelbrink gestrikt als presentator van de middag. De Hummeloërs kunnen hem nog kennen van de opening van het dorpshuis op 23 februari 2013. De 'gewone' Nederlanders, als columnist, dagvoorzitter en presentator in de theatertent van de Zwarte Cross.

Frans Miggelbrink is gestrikt als spreekstalmeester

Andere namen die we al aan kunnen kondigen zijn: zangeres Soscha Spekkink (zie YouTube), Gijs Jolink die voordraagt uit het werk van Willem Wilmink en theater van kersverse Hummeloër Epco Frentz. Opgave kan via bestellen@dorpshuishummelo.nl of via Facebook en het programma duurt van 14:30 tot 16:30. Vanaf 14:00 is er inloop en na de verschillende acts wordt er nog muziek gespeeld tot een uurtje of zeven.

Hummelo
Creativiteit en saamhorigheid, dat zijn de kernwoorden van de middag. In een tijd waarin 'the Voice of Holland' hoogtij viert moet de enclave Hummelo wat tegengas bieden. Originaliteit, creativiteit, authenticiteit en lef worden hier beloond met een welgemeend en hartelijk applaus. Iedereen die niet op durft te treden (no hard feelings), kan bier of bowl komen drinken. Bij goed weer buiten, bij slecht weer ook, maar dan in de tent. Vrije entree.

Stichting Dorpshuis Hummelo
De activiteitencommissie van Stichting Dorpshuis Hummelo staat los van de kerk en organiseert activiteiten in kerk en dorpshuis om een ontmoetingsplek te zijn en blijven onder andere op cultureel vlak in het levendige Hummelo.


www.dorpshuishummelo.nl
www.facebook.com/dorpshuisderuimte
www.twitter.com/deruimtehummelo


Kampioenschappen Draaibraaien

Halle - Heide - Open Achterhoekse Kampioenschap Draeibroaien in de Heide, wat houdt dat in vraagt u zich misschien af? Het beste kunt u dat natuurlijk op 25 mei zelf ervaren.

Het 'draeibroaien' (draaibraaien) is een bezigheid die in Halle-Heide inmiddels zo'n beetje bij de cultuur hoort. Het vindt zijn oorsprong in het Saarlandse Schwenkbraten en valt onder de categorie low- and slow-coocking: Gerechten garen op een draaiend grilrooster boven houtvuur.
Kijk op www.draaibraai.nl voor meer informatie. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom.
De aanwezige ingrediënten zijn: eten, drinken, muziek, vakmanschap en spanning.


Zomeravondfietstocht café de Tol

Wittebrink - Donderdagavond 28 mei verzorgt café de Tol in de Wittebrink een zomeravondfietstocht. Het is een tocht over een afstand van 25 tot 30 kilometer.

Deelnemers kunnen tussen 18.00 en 19.00 uur starten. De deelnamekosten bedragen 2 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers naast een routebeschrijving onderweg een consumptie.
De route wordt gereden aan de hand van een goede en duidelijke routebeschrijving. Met de Tol als startplek is een route uitgezet door het fraaie Achterhoekse landschap, waarbij drukke provinciale wegen zoveel mogelijk worden vermeden. De route gaat over verharde wegen, maar ook goed berijdbare zandwegen zijn in de route opgenomen. De route is dus ook geschikt voor mensen met een gewone fiets en mensen met een fiets met trapondersteuning. Ook in de maanden juni, juli en augustus wordt voor de laatste donderdag van de maand een zomeravondfietstocht georganiseerd.