Het duo Slowtrain te gast bij Ideaal.
Het duo Slowtrain te gast bij Ideaal. Foto:

Slow Train bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 27 mei staat het duo Slow Train centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio wordt uitgezonden. Het duo speelt een aantal nummers live en Jan Lebesque en Ton Kolkman worden geïnterviewd.

Jan en Ton spelen respectievelijk trombone en drums bij de Four Stream New Orleans Jazzband. Begin 2012 namen ze voor de afwisseling bij het nummer 'It's too late to cry' van Lonnie Johnson de gitaar ter hand, waarna het idee ontstond op deze basis met elkaar verder te gaan als duo. Ze spelen nog steeds in de Four Stream, maar 'Slow Train' was geboren.
Slow Train mikt vooral op tweestemmigheid en wisselt geregeld van klankkleur door naast gitaren ook blokfluit, (Ierse) tinfluit, low whistle, bluesharp, banjo en mandoline in te zetten.
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.
Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org.
Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.