José en Norbert, de nieuwe uitbaters van 't Witte Paard.
José en Norbert, de nieuwe uitbaters van 't Witte Paard. Foto: Jan Knoef

Met toevoeging 2.0 geven José en Norbert aan dat ze het bedrijf een update geven

Het Witte Paard 2.0

Zelhem - Met de toevoeging 2.0 willen José (Waenink) en Norbert (Rosendaal), de nieuwe enthousiaste uitbaters van café en zalencentrum 't Witte Paard, aangeven dat ze het horecabedrijf aan de Ruurloseweg een update willen geven. Dat is nog niet klaar, want ze hebben 'de sleutel' pas sinds 1 mei, maar de update zal zich in de komende periode voltrekken.

Het café heeft inmiddels wel een opknapbeurt gehad. Met een frisse lichte kleur ademt het minder als een bruin café, terwijl de sfeer behouden blijft. José: "Verder hebben we het biljart weer teruggeplaatst in het café. Voor ons hoort het biljart en het dartbord bij de gezellige sfeer van een café. Daarbij is het biljart op een lift gebouwd, waardoor we 'm met één druk op de knop onder de vloer kunnen laten zakken, waardoor die ruimte vrij komt, bijvoorbeeld bij evenementen. Norbert vult aan: "Of voor een band, want we willen één keer per maand (op een vaste avond) een regionale band laten optreden. Dat kan een bekende(re) band zijn, maar ook beginnende bands krijgen de kans om podiumervaring op te doen. Bands kunnen zich zelf aanmelden."
Door het biljart in het café te plaatsen, komt er een zaaltje beschikbaar, die geschikt is voor bijvoorbeeld vergaderingen, kleine feestjes of om te lunchen. José: "We liggen op de route van het Pieterpad en regelmatig plannen de wandelaars hier een tussenstop met koffie of een lunch. Dat kan bij goed weer op het terras, maar natuurlijk ook in het zaaltje. We noemen ons geen restaurant, maar serveren wel soep, broodjes, spare ribs, schnitzels, etc. Daarnaast verzorgen we op afspraak wel diners voor groepen. In het kader van de wandelaars zijn we, in ieder geval het zomerseizoen, dagelijks vanaf 11.00 uur geopend. Alleen dinsdag zijn we de gehele dag gesloten, behalve voor feesten en partijen op afspraak."

Na het café krijgt het terras een update

Na het café krijgt het terras een update. Norbert: "Het wachten is op de vergunning, maar dan wordt er een serre gebouwd. Het terras wordt een stukje richting tuin verplaatst en uitgebreid." Vervolgens worden de zalen onder handen gekomen. José: "De zalen op zich zijn mooi, maar hebben wel een update nodig. Vooral 'de Peerdestal' is niet meer van deze tijd."
Voorlopig is er dus nog voldoende werk aan de winkel. Daarbij is de combinatie José – Norbert perfect, want José heeft haar hele arbeidzame leven al in de horeca gewerkt, terwijl Norbert veel ervaring in de bouw heeft.
Tot slot is de telefonische bereikbaarheid van 't Witte Paard nog een probleempje. Tot 21 mei zijn José en Norbert alleen mobiel te bereiken via tel. 06-26570494. Vanaf de 21e werkt ook de vaste aansluiting met tel. 0314-640174. Hopelijk is dan ook de website weer 'in de lucht'.