Leerlingen van Vera van Loon aan het werk.
Leerlingen van Vera van Loon aan het werk. Foto: PR

Stichting voor amateurkunst
Latente Talenten bestaat 10 jaar

Halle - Het tweede lustrum van Latente Talenten wordt gevierd met een expositie van 22 tot en met 25 mei. Het atelier, in de deel van Boerderij Nieuw Haverkamp aan de Dwarsdijk 8 te Halle, wordt voor deze gelegenheid ingericht als expositieruimte. "Ook dit jaar is het geƫxposeerde werk zo bijzonder goed en mooi, dat ik me erop verheug om het iedereen te laten zien," aldus Vera van Loon. "Mijn leerlingen bereiken een steeds hoger niveau doordat ze zo geconcentreerd werken, en gedreven en leergierig zijn. Daarnaast is er ook veel plezier en gezelligheid te beleven. Door die combinatie hebben mensen het zo naar hun zin." Vera geeft alle lessen en workshops bij Latente Talenten, stichting voor amateurkunst.

Ze exposeert zelf ook haar meest recente werk. "Ik schilder de laatste jaren alleen nog met olieverf," vertelt ze. "Ik vindt dat echt het fijnste materiaal, de kleurdiepte van olieverf wordt nog steeds niet geƫvenaard door andere media."

Van fijnschilderen tot experimenteel en onderzoekend

Het werk van de cursisten is heel divers, van fijnschilderen tot heel experimenteel en onderzoekend, van figuratief tot abstract. Ze werken op groot en klein formaat, met aquarel, acryl- en olieverf, pastelkrijt en houtskool, alles zit ertussen. Iedereen kiest zelf het onderwerp of thema en de materialen waarmee gewerkt wordt. Het aanbod is daardoor heel kleurrijk en volgens de organisatie zeker de moeite waard om naar te komen kijken, maar niet alles is te koop.

Aanmelden cursisten
Bij Latente Talenten kunnen bezoekers, zonder afspraak, van 11.00 tot 17.00 uur hun ogen uitkijken, er is koffie en thee.
Tijdens de lessen staat in de zomer de grote deur open. Er wordt dan buiten koffie gedronken en er kan ook buiten gewerkt worden. Mensen die ook graag willen leren tekenen en schilderen: er is nog plaats, aanmelding kan via email: vera@latentetalenten.nl of telefoon 06-51077915.


www.latentetalenten.nl
www.veravanloon.nl