Lions steunen Scholenproject Zelhem - Westerbork

2000 euro voor educatief project Toen & Nu

Zelhem - Maandag 13 april ontving Jopie Pera van de Amnesty International, werkgroep Zelhem-Halle uit handen van Henk Smeenge, penningmeester van Lions Club Wisch 'de Hamalandse Marken', een cheque ter waarde van 2.000 euro. Dit bedrag is bestemd voor het Scholenproject Zelhem – Westerbork van Toen & Nu.

Op maandagochtend 8.00 uur vertrokken vanaf het stationsplein voor de Brink in Zelhem drie bussen met in totaal 172 leerlingen en begeleiders van zeven Zelhemse/Halse basisscholen naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Er zijn steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Om de verschrikkingen van toen niet te vergeten en de leerlingen hierover te informeren en ervan te leren, heeft Amnesty International dit project opgezet. Onder leiding van o.a. JopiePera van Amnesty en Sietske Brouwer, directeur van basisschool 't Looin Zelhem, bezoeken de kinderen Kamp Westerbork en krijgen daar een rondleiding en uitleg over wat zich daar afgespeeld tijdens en de jaren na de oorlog. Het project wordt afgesloten op 4 mei met een herdenking bij de oorlogsmonumenten in Zelhem en Halle.

Lionsclub Wisch 'de Hamalandse Marken' heeft met zijn financiële bijdrage het project mede mogelijk gemaakt.