Lezing 'Wittebrood met Spek' in het kader van zeventig jaar bevrijding

Streekauteur Toby Boers vertelt

Doesburg/Zelhem - Dit jaar vieren we dat het zeventig jaar bevrijding is in Nederland en in dat kader organiseert de Bibliotheek West Achterhoek in de vestigingen Doesburg en Zelhem een lezing door streekauteur Toby Boers over zijn boek 'Wittebrood met Spek'. Toby Boers beschrijft op eigen wijze de familiegeschiedenis van zijn schoonfamilie tijdens de oorlogsjaren. Tijdens de avonden in de bibliotheken vertelt hij uitgebreid over zijn boek en is er gelegenheid om vragen te stellen en met hem in gesprek te gaan.

Ook is er gelegenheid om het boek "WitteBrood met Spek' te kopen en te laten signeren.
De lezing is op donderdag 23 april vanaf 19.30 uur in Doesburg en op dinsdag 28 april vanaf 20.00 uur in Zelhem. Toegang is 3,50 voor leden van de bibliotheek op vertoon van hun geldige lidmaatschapspas en 5 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Toegang is inclusief consumptie in de pauze. Aanmelden en betalen via de website van de bibliotheek.

"Wim, Hella en mijn vrouw zijn de kinderen van een Duitse vader. Een Duitse vader die helemaal niets anders op zijn kerfstok had, dan dat hij in Duitsland werd geboren en na zijn vertrek naar Nederland in het begin van de vorige eeuw zich nooit heeft laten naturaliseren. Dit is het verhaal van de familie Daum. Ogenschijnlijk een gewoon gezin van twaalf in een dozijn, maar toch boordevol schrijnende en door de tijd zich verdiepende tragiek. Zonder enige actie hunnerzijds en uitsluitend omdat ze waren wie ze waren, werden de Daumpjes samen met vele lotgenoten door de geschiedenis ingehaald en soms vermalen. Omdat ze geboren waren waar ze werden geboren, of omdat ze woonden waar ze woonden of omdat ze trouwden met degene met wie ze trouwden. Niets meer en niets minder."


www.bibliotheekwestachterhoek.nl