De Autocross in Hummelo belooft een mooie dag te worden. Foto: Wilco Wassink.
De Autocross in Hummelo belooft een mooie dag te worden. Foto: Wilco Wassink. Foto:

Stan Overbeek en Rik Pasman veelbelovende deelnemers autocross

Autocross Spektakel Hummelo

Hummelo - Op zondag 26 april word er een spectaculaire autocross georganiseerd. Rond 11.00 uur begint de cross aan de Broekstraat. Het belooft een mooie dag te worden.

Twee deelnemers kunnen niet wachten tot 26 april. Deze twee plaatsgenoten zijn Stan Overbeek en Rik Pasman uit Hummelo.
De 16 jarige Stan Overbeek is met zijn vierde seizoen bezig in de juniorklasse, voor rijders van 13 tot en met 18 jaar en rijden met een standaard auto tot 1300cc, met voorwielaandrijving.
Stan werd in 2014 RAMO kampioen in zijn klasse, daarnaast heeft hij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap met de aftrap in Pieterzijl op 9 mei.

Pasman heeft meerdere titels op zijn naam staan


De 27 jarige Rik Pasman is te zien in de keverklasse, deze kever heeft de bodem en het dak van een Kever. Verder is de auto geheel aangepast, met een maximum motor inhoud van 1600 CC. Sinds 2008 is Rik Pasman hierin actief. Hij heeft al meerdere titels op zijn naam staan, met o.a 4x RAMO kampioen (2010, 2011, 2012, 2013) en twee keer negende op de Nederlandse kampioenschappen.
Afgelopen jaar had Pasman veel pech, dus een klassering zat er niet meer in. Dit jaar hoopt hij op een betere opbrengst van zowel de RAMO als de Nederlandse kampioenschappen.
De auto's waarin Overbeek en Pasman rijden, worden gebouwd en aangepast door hun eigen teams. Deze worden gekeurd door de KNAF.
Om aan alle eisen te voldoen is er veel geld nodig. Daarvoor hebben de twee coureurs vele sponsoren. Deze zijn erg belangrijk voor de sport, want zonder geld, geen auto. Autobedrijf Overbeek is één van de sponsoren en hoopt dat beide dit seizoen in de prijzen vallen.
Stan Overbeek en Rik Pasman hopen u te zien op 26 april, langs de baan of in het rennerskwartier waar de auto's staan opgesteld. Komt u ook? Het belooft een spannende en spectaculaire dag te worden met veel gezelligheid voor het hele gezin.


www.hacc-halle.nl
facebook/ Autocross team RP & Overbeek AutoSport