De winnende ploeg van Sweder van Voorst. Foto: Jesse Oukes.
De winnende ploeg van Sweder van Voorst. Foto: Jesse Oukes.

Scouting Sweder van Voorst succesvol op Scoutingwedstrijden

Regionale Scoutswedstrijden

Hummelo en Keppel/Wehl – In het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 april vonden de Regionale Scoutswedstrijden plaats in Wehl. Elf ploegen van verschillende scoutingclubs deden mee met het thema van dit jaar, Ghana.

Dit jaar hadden de scouts prachtig weer overdag waar menigeen het bij een T-shirt hield. De nachten waren echter bitterkoud, met temperaturen van rond het vriespunt.

Tenten opzetten
Het programma begon vrijdagavond om 18.00 uur met het gezamenlijk opzetten van de tenten. Het kamp werd officieel geopend om 21.30 uur met het hijsen van de themavlag door Sweder van Voorst. Daarna werden door alle ploegen korte toneelstukjes opgevoerd die in elkaar overliepen.

Scoutingkamp geopend door het hijsen van de vlag

Zaterdag was de dag van de hike, waarbij alle ploegen een flinke afstand moesten afleggen.
Onderweg kwamen ze een aantal opdrachten tegen waarmee ze punten konden verdienen.

De dag werd afgesloten met een dierengeluidenspel in de avond.

Kamp opbreken
Zondagochtend was het tijd om het kamp op te breken onder het toeziend oog van de jury. Bij de opening werden de scouts ook gecontroleerd op kleding.

Prijsuitreiking
Daarna vond de prijsuitreiking plaats. Een spannend moment, maar de ploeg 'SOS uit Ghana' van Sweder van Voorst pakte de hoofdprijs en gaat samen met de tweede en derde plek naar de Landelijke Scouts Wedstrijden in Baarn.
De andere ploeg van Sweder, 'Stropers in Ghana', behaalde de achtste plaats.

Stichting scouting Sweder van Voorst organiseert geregeld activiteiten en houdt haar opkomsten in de Scoutstal bij boerderij Bredenhorst in Hummelo.


www.scoutingsweder.nl