Na het faillissement maakt 'Het Wapen' nieuwe start.
Na het faillissement maakt 'Het Wapen' nieuwe start.

Wapen van Heeckeren maakt nieuwe start

Nieuwe uitdaging voor Kees en Cissy van Baardwijk

Zelhem - Na 1 mei wacht er voor Kees en Cissy van Baardwijk, tot dat moment de uitbaters van zalencentrum 't Witte Paard in Zelhem, een geheel nieuwe uitdaging. Ze gaan verhuizen naar het grensgebied tussen Zelhem en Hummelo om het restaurant 'Het Wapen van Heeckeren' nieuw leven in te blazen. 'Het Wapen' werd twee jaar geleden heropend na een ingrijpende verbouwing, maar moest in maart van dit jaar de deuren sluiten in verband met een faillissement. In potentie is en blijft het natuurlijk een perfecte plek voor een restaurant met een biervriendelijk wijncafé, waar Kees z'n oude stiel van kok weer kan oppakken en ontwikkelen.

Het loopt daarmee wel heel anders dan de familie van Baardwijk zich tien jaar geleden had voorgesteld toen ze het Brabantse land verlieten om in de Achterhoek Zelhemmer te worden met de Zelhemmers. Dat leek lange tijd goed te lukken.
Kees en Cissy (en ook de kinderen) zijn inmiddels volledig ingeburgerd in de Zelhemse samenleving, maar de aanvankelijke afspraak om het bedrijf te kunnen kopen, strandde, omdat er geen overeenstemming kwam over de koopsom.
Overleg over een verlenging van het huurcontract liep ook op een teleurstelling uit, omdat de verhuurder, de familie Bulten, volgens Kees onvoldoende rekening wilde houden met de gewijzigde omstandigheden in de horeca.
Kees: "Grote feesten zijn er bijna niet meer, de strengere regels rondom alcoholgebruik en het rookverbod maken het een stuk moeilijker om nog een boterham te verdienen in de horeca en dus vond ik dat de huurprijs aangepast moest worden, maar helaas …."
Tot slot moest er nog over investeringen onderhandeld worden, want met de bedoeling om het pand te kopen, hadden Kees en Cissy flink geïnvesteerd in verbouw en inventaris. Even leek het er op dat er niemand was om die inventaris aan te verkopen, want er is nog geen nieuwe huurder, maar uiteindelijk werd hierover overeenstemming bereikt met de verhuurder. Kees: "Je moet er ook niet aan denken dat je alles er uit moet halen, want los van het feit dat je er zelf (nog) geen bestemming voor hebt, laat je een bedrijf achter waar het voor een nieuwe huurder bijna onmogelijk is om nog te beginnen."
Wat dan overblijft is afscheid nemen en ergens anders opnieuw beginnen. Afscheid nemen doen Kees en Cissy aanstaande donderdag. Iedereen, die in de afgelopen tien jaar in het Witte Paard is geweest, wordt van harte uitgenodigd om op donderdag 23 april tussen 17.00 en 19.00 uur een afscheid 'borrel' te komen drinken en een hand te schudden.
Kees en Cissy zullen er dan zeker een uitnodiging aan koppelen om langs te komen in 'Het Wapen van Heeckeren', waar ze, zo spoedig mogelijk na 1 mei, de deuren openen om gasten te ontvangen voor een hapje en/of een drankje.


www.hetwittepaard.nl